PÁRIZSTÓL AZ ÓCEÁNIG: Az Ile-de France és a csodálatos Pikárdia

A SZiSZa baráti köre minden évben útra indul, hogy egy fantasztikus utazás keretében csodákat lásson, érdekes dolgokat tanuljon és együtt szórakozzon! A következő nyáron az Île-de-France megye és a tőle északra fekvő Pikárdia mesés világába pillantunk majd be. A tervezett utazásunk három fontos terület megismerését tűzi ki céljául:

“A GÓTIKUS ÉPÍTÉSZET ÉS MŰVÉSZET: A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG”

Templomról-templomra, katedrálisról-katedrálisra járva nyomon követjük a gótika fejlődését és tökéletesedését. Hogyan lehet leolvasni azokat az üzeneteket, amelyeket a középkor emberei korukhoz és hozzánk is intéztek?

“VÁRAK, KASTÉLYOK A TÖRTÉNELEM TÜKRÉBEN”

Utazásunk során a középkortól napjainkig terjedő időszak számos királyi, császári és főnemesi rezidenciájába sétálunk majd be. Termeiket végigjárva, bepillanthatunk a “paravánok mögé” . Nyomon követhetjük és megérthetjük a francia történelem számos nagy eseményének miértjét! Különleges “történelem-csináló-helyekre” is ellátogatunk majd, mint például a compiègne-i vagon, ahol 1918-ban és 1940-ben aláírták a német és francia csapatok közötti fegyverszüneteket.

“AZ ÉRZÉKEK BŰVÖLETÉBEN: AZ ÓCEÁN MESÉS VILÁGA ÉS A GASZTONÓMIA”

Gyönyörű erdőségeken át vezet majd az utunk az Atlanti óceán partjához. Vár ránk egy mesés kis erdei séta, kisvonatra ülünk, amely a mocsárvilágban kanyarog majd velünk, és felfedezzük az Atlanti óceán lélegzetelállító partvidékét. Természetesen nem maradhat ki a programunkból, a helyi étel és ital kuriózumok megkóstolása sem!

Folyamatosan fogom küldeni a napra lebontott, képekkel illusztrált programot. Kérem, hogy küldjétek előzetes jelentkezéseiteket, a lap alján található kommentben. Így tudhatjátok, hogy kivel utazhattok majd együtt, én pedig értesülhetek arról, hogy kb. mekkora csoportnak foglaljam a szállást és a vacsorákat.

Bízom abban, hogy ebben az évben is egy csodálatos közös élménnyel lehetünk gazdagabbak!

Tisztelettel és baráti üdvözlettel

Szirbek István

Galéria

Megosztás

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on twitter
Share on linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hasonló bejegyzések