JÉZUS ÉS A CSODA

A párizsi Louvre múzeumának gyűjteményében található az a szemet gyönyörködtető reneszánsz festmény / Veronese, Kánai menyegző, 1563. / amelyet elemeztem az előadásomban. Az alábbiakban találhatjátok az erről készült videofelvételt! Jó szórakozást!

Köszönöm mindenkinek, aki meghallgatott és visszajelzett számomra! Kérem, hogy népszerűsítsétek a programot a baráti körötökben! KÖSZÖNÖM!

JÉZUS ÉS A CSODA / 2021. február 5.

A Louvre múzeumában található hatalmas méretű (67 m²) reneszánsz képen, Jézus első csodáját örökítette meg a festő.

Hogyan lehet egy isteni csodát a képre festeni? Mit keres a Szent Család egy olyan velencei menyegzőn, ahol a gazdagság és a pompa az úr? Mi kerülhetett ilyenkor az ünnepi asztalra, honnan érkeztek a szemet gyönyörködtető divatos ruhák és ékszerek, és milyen szerepe volt a zenének abban, hogy a csoda a szemünk láttára születhessen meg?

Kérem, hogy jelezzetek vissza a lap alján található komment-ablakban, hogy tudjam, érdemes volt……! KÖSZÖNÖM!

Galéria

Megosztás

95 válasz

 1. Érdemes dolgozni, rajongok az eloadasokert. Sajnos, tegnap elkestem az elorol, köszönöm, hogy ma megnezhetem. Jó egészséget, jó munkakedvet kívánok. Sajovamosrol Karolina, aki az 123456.

  1. Kedves Karolina!
   Nagyon örülök a kedves sorainak! Köszönöm a biztatást……!
   Remélem, hogy eljön az az idő, amikor személyesen is találkozhatunk, egy előadásom, vagy akár a baráti kör utazása kapcsán!

   Szeretettel

   István

 2. Az egyik kedvencem lesz ez az előadás. Nagyon sok újat tanultam és nevettem is István humorán. Nagy érteket képvisel

 3. Kedves Szirbek István!

  Szeretném megköszönni az előadásait és a lehetőséget, hogy hétről hétre részt vehetek én is rajtuk!
  Ha nem is tudom mindig személyesen meghallgatni, de mindig megkeresem a lehetőséget, hogy felvételről követhessem az előadásokat. Nagyszerűek, érdekesek. Egyszerűen el vagyok ragadtatva tőlük.
  Francia nyelvtanár vagyok egy budapesti gimnáziumban, s a munkámban is tudom kamatoztatni a látottakat, hallottakat. Köszönöm!

  Üdvözlettel
  K Júlia

  1. Kedves Júlia!

   Nagy örömmel olvasom kedves sorait! Köszönöm a visszajelzést arról, utólag megtekinti az előadásaimat! Ez nagyon fontos számomra, mert így tudhatom, hogy érdemes volt feltenni a felvételt a YouToube oldalra!

   Külön öröm számomra, hogy sikerül olyan részleteket is átadnom, amelyet hasznosítani tud munkájában! Mi mindannyian azon fáradozunk, hogy ezek a minket gazdagító információk eljussanak a megfelelő fülekbe!

   Köszönöm, hogy velem / velünk tart a jövőben is, és kérem, hogy népszerűsítse a programokat a baráti körében!

   Tisztelettel és baráti üdvözlettel
   Szirbek István

  1. Kedves Ágnes!

   Köszönöm, hogy velem / velünk volt és meghallgatta az előadásomat! Örülök, hogy mesélhettem erről a valóban kivételesen szép és gazdag festményről!
   Szeretettel várom a következő pénteken is!

   István

 4. István! Csak gratulálni tudok ,!Èn mint laikus csodálattal hallgattam hogy így tudsz beszélni erről a csodaszép festményrőll még akkor is ha ez a szakmád.mint művészettörténészBe kell vallanom 2 szer láttam élőben a Mona Lisát de szégyenszemre nem fordultam egyszer ehhez a festmény feléMit tesz ha felhivjàk az ember figyelmét. P.Erzsike

  1. Kedves Erzsike!
   Sokan voltak így,……., hogy nem fordultak a nagy festmény felé! De Te, közel 100 érdeklődővel itt voltál velünk! Köszönöm az érdeklődésedet!
   Azoknak kellene szégyenkezni, akiket nem érdekel, hogy mit is látnak a Louvre-ban!
   Szeretettel várlak a következő pénteken!
   István

 5. Köszönöm ISTván, hogy közösen egy kevéssé ismert festményt is imígyen körbejártunk! Ha legközelebb ott járok, már tudom mit fogok nézni a Giaconda helyett! 🙂

  Üdv,
  Zollli Úr!

  1. Ááááááááááááá ZollllLLLLli Úr!
   Sikerült megnézned…., NAGYON örülök neki! Köszönöm a népszerűsítést a baráti körödben!
   Baráti üdv
   István

 6. Kedves István!

  Igaz, hogy úgy szólt az elköszönés, Nincsen péntek Szirbek nélkül, az én időeltolódásomban nincs vasárnap Szirbek nélkül.
  Végtelenül élvezetes volt ismét az előadás, ami a folytatás megtekintésére és a további , széles körben való kiajánlásra inspirál.

  Örülök, hogy bővültek az ismereteim, és a tévismeretek viszont napvilágra kerültek.
  Férfias humorán és célirányos zárójeles megjegyzésein mindig jót derülök, de hát nekem meg ez a szakmám:(((

  Ismét megfogalmazódott bennem, miért is nem ismertem eddig, és milyen kár, hogy az utazásaikon se vehettem részt. De a távolság nagy úr. Most meg pláne.
  Kérdésem is volna.Valahol azt hallottam, a goumand a nagyevős, a gourme az ínyenc jelzője. Valóban így van?

  Kíváncsian várom a következő előadást.
  Addig is hálás köszönetM

  1. Kedves M!
   Nagyon köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy „vasárnap SINCS” szirbek nélkül!

   Talán majd megoldódik ez a „vírus-válság” és újra utazhatunk! Bízom abban, hogy akkor már együtt!

   Én a „gurme” jelzővel eddig még nem találkoztam!

   Baráti üdv, ISTván

 7. Szerbusz István.

  Lenyűgözve hallgattam az előadásodat, nagyon sokat fejlődtél, mióta együtt dolgoztunk. Gratulálok!!

  1. Kedves Edit néni!
   NAGYON köszönöm a kedves, elismerő szavakat! Bízom abban, hogy találkozunk a következő pénteken is!
   István

 8. Kedves István!

  Mint mindig, nagyon élveztük a művészi előadást, a mögötte lévő nagy tudással és az előadást fűszerező őszinte és rejtett humorával.
  Várjuk a következőt.

  Üdvözlettel
  Katalin és Pál

  1. Kedves Katalin és Pál!

   Ááááááááááááááááá NAGYON örülök, hogy újra találkozhattunk!
   …….MERT nincsen péntek Szirbek nélkül……….!
   Baráti üdvözlettel
   István

 9. Nagyon jó előadás volt, kitűnő téma!
  Amikor Zsuzsinak elmeséltem, ez felidézte bennem a régi soproni „Szirbek-szalon” kávéházi hangulatát a kezdetekből, a szórakozva tanulás élményét!
  Köszönet érte István!
  Zsuzsi és Misi

  1. Kedves Zsuzsi és Misi!

   Igen! Kicsit nosztalgiázunk! Nagyon szerettem a Liszt Szalonban előadásokat tartani! Sajnálom, hogy elveszett az már örökre, de mint látom, többen szép emlékeket őrzünk róla!
   Most újabb kihívások nyomán újabb csodákat teremtünk együtt!
   Köszönöm, hogy évtizedek óta velem tartotok!
   Baráti üdv
   István

 10. COVID utáni első hétvégén bevackolom magam, nasi, rozé és nézem csak nézem, és ájulok és bámulok a Szirbek Pisti előadásain. Non stop! Köszönjük, hogy vagy nekünk! Egy igazi kincs!
  Puszi
  Andi

 11. Kedves István!
  Nagyon szépen köszönjük az élményt! A péntek este után, megnéztük még egyszer az előadásról készült felvételt is. 😀
  Üdvözlettel: Tóthné Emőke

  1. Kedves Emőke!

   Megtiszteltetés számomra….! Köszönöm a visszajelzést! Szívből örülök, hogy sikerült együtt utaznunk az olasz reneszánsz festészet világában!
   KÖSZÖNÖM a népszerűsítést a baráti körben!
   Találkozunk péntek este…….!

   Baráti üdvözlettel
   István

 12. Kedves Zsuzsanna!

  Én köszönöm, hogy elmesélhettem,…….és hogy Ön meghallgatott!
  Örülök, hogy tetszett az előadás!
  Szeretettel várom péntekenként!

  Tisztelettel és baráti üdvözlettel
  István

 13. Kedves István!
  Ma jutottunk el odáig, hogy megnézzük ezt az előadást. Ismertem már a Kánai menyegzőt és így is sok hasznos, érdekes infót kaptam. A színvonal ismét kiemelkedő volt. Köszönjük!
  🙂
  Az előadáson említettél egy tervezett magyarországi utat Vizsoly érintésével. Úgy gondolom ez az út lehet az, ahol majd személyesen is megismerhetjük egymást.
  Amint időnk engedi, folytatjuk a következő előadással!
  További jó munkát, még sok-sok előadást és jó egészséget!
  Üdvözlettel:
  Ádám

 14. Wow thats really great great blog ,
  Are you creating a FiveM server? Here are the best scripts for FiveM, for a cheap price and a very good quality! Don’t waste your time for testing and fixing free FiveM scripts. Use our premium FiveM scripts.

  QBcore Script

 15. Здесь вы найдете очень качественный [url=https://termoservice63.ru/chillier_stoimost]чиллер для охлаждения [/url]

 16. Discover Your Virtual Footprint with Ease, how to check my ip address on my phone instantly at ipaddresswhois.net! Our user-friendly website is your go-to destination for swiftly uncovering your IP address. Whether you are troubleshooting connectivity issues, enhancing online security, or simply curious about your virtual footprint, we have got you covered.

 17. Отличный сайт! Всем рекомендую! Тут Вы можете приобрести[url=https://tanmanopt.ru/]Косметика оптом[/url]

 18. Great site! I recommend everyone to view this site[url=https://marinadentists.co.nz/]Dental Implant[/url]Your local experts in cosmetic, implant, paediatric and public health dentistry.

 19. Great site! I recommend everyone to view this site[url=https://marinadentists.co.nz/]Dental Crown[/url]Your local experts in cosmetic, implant, paediatric and public health dentistry.

 20. Great site! I recommend everyone to view this site[url=https://marinadentists.co.nz/]Dentist[/url]Your local experts in cosmetic, implant, paediatric and public health dentistry.

 21. Great site! I recommend everyone to view this site[url=https://www.vaporpuffs.com/collections/raz]https://www.vaporpuffs.com/collections/raz[/url]

 22. Great site! I recommend everyone to view this site[url=https://www.vaporpuffs.com/collections/geek-bar]https://www.vaporpuffs.com/collections/geek-bar[/url]

 23. סקסיות ומיומנות באמנות המגע האירוטי מבטיחות שהחוויה תהיה מהנה ומקצועית כאחד. בנוסף, הן מבינות היטב את החשיבות של שביעות רצון שירותים אירוטיים כדי לענות על העדפות ותקציבים שונים. החל מדוגמניות צעירות ויפות ועד לבחורות המקצועיות ביותר עם ידיים קסומות וגוף נערות ליווי בחיפה

 24. ולגלות את אינספור ההנאות הממתינות רק לך? מציעות מגוון אפשרויות שמבטיחות להשאיר אותך מרגיש מחודש, מאושר ומחובר לגוף שלך! עם בנות לכל אחד שמחפש חוויה הכי מפנקת! אמנות הפינוק האירוטי של נערות שמחכות לכם ב דורשת מיומנות, רגישות והבנה מעמיקה של האזורים נערות ליווי בתל אביב

 25. והאזור חקר עולם הפינוק האירוטי למבוגרים של יכול להיות חוויה שמשנה חיים! לא רק שהן מציעות מסלול לפינוק אינטימי עמוק ולהפגת מתחים חוויה מחוץ לעולם הזה שתפתה את הגוף והנפש שלך. בנוסף הן בהחלט יכולות לשפר את המודעות שלך לגוף ולעזור לך להתחבר עם החושניות שלך דירות דיסקרטיות באשדוד

 26. Great site! I recommend everyone to view this site[url=https://www.vaporpuffs.com/collections/raz]https://www.vaporpuffs.com/collections/raz[/url]

 27. אירוטי לגברים ועוזרות להתמכר לרצונות שלהם ולגלות תחומים חדשים של הנאה לוהטת בלתי נגמרת. קטגוריה עם מודעות פרטיות. לשחרור ולשפר את ההערכה העצמית ואת דימוי המיניות. תמיד זמינות לשירותך האישי הדיסקרטי ביותר. אוסף עדכני של עם מספרי טלפון ליצירת קשר דירות דיסקרטיות בבאר שבע

 28. כמה שעות לפני הפגישה עצמה כדי שלאותה נערה יהיה מספיק זמן בשביל להתכונן. בעוד שמפגשים מסורתיים מתמקדים בעיקר בהפגת מתח מיני מציעות יתרונות אינטימיים רבים מעבר להנאה חושנית אבל כיבוד גבולות ונימוסים דיסקרטיים הם חלק בלתי נפרד בכל פגישה עם במיוחד דירות דיסקרטיות באשקלון

 29. האירוטיות בתוך הפרט ומגבירות את החשק המיני והתשוקה האינטימית שלך. מזמינות גברים מקומיים לביקורים אירוטיים 24/7. חייגו עכשיו חוויה מחוץ לעולם הזה שתפתה את הגוף והנפש שלך. בנוסף הן בהחלט יכולות לשפר את המודעות שלך לגוף ולעזור לך להתחבר עם החושניות שלך דירות דיסקרטיות בתל אביב

 30. Great site! I recommend everyone to watch it! The biggest choice![url=https://www.fireelf.com/products/strawberry-kiwi-rama-tl16000-yovo-design]Rama strawberry kiwi[/url]

 31. Российский производитель продает оборудование для фитнеса oborudovanie-dlya-fitnesa по приятным ценам, без лишних наценок. Всегда в реализацииобъемный объем для любых покупателей. Реализуем доступные машины и аксессуары, которые помогут вам улучшить ваше здоровье и физическую форму.
  В изготовлении мягких частей используется искусственная кожа. Основы сделаны из высокопрочных видов стали. Функциональные продукты дают возможность продуктивно заниматься фитнесом как в домашних условиях, так и тренажерном клубе. Создаваемое оборудование отличается отличным качеством и надежностью, что позволяет вам тренироваться продуктивно и эффективно. Для домашнего тренинга отлично подойдут эспандеры, виниловые гантели, резиновые петли, штанги с грифами, глайдинг диски, массажеры, хула-хупы, скакалки, сэндбэги.

 32. Российский завод предлагает спортивные тренажеры sportivnyj-trenazher.ru для круглосуточной работы в коммерческих условиях. В интернет-магазине вы обнаружите самые востребованные  модели машин – грузоблочных и на свободных весах. Объемный каталог позволяет найти тренажеры для изолированной проработки практически любых мышечных групп. Закажите одинарный Кроссовер, Баттерфляй для грудных, станок Смита, вертикально-горизонтальную тягу, парту Скотта, Дельта машину, станок Гаккеншмидта, конструкции для работы с собственным весом, Гравитрон для подтягиваний, обратную гиперэкстензию, атлетические скамьи, универсальную лавку, Хаммер. Создаваемое оборудование не требует постоянного специального обслуживания. Можете заказать весовой стек нужного веса.

 33. Great site! I recommend everyone! The biggest choice![url=https://www.fireelf.com/products/california-cherry-rama-tl16000-yovo-design]Rama California cherry[/url]

 34. באזורך. מה יותר מתאים ממפגש לוהט וסוחף יצרים עם נערות ליווי בחולון-בת ים. באווירה רומנטית רחבי עפולה וממוקמות באזורים שקטים, כך שניתן יהיה להגיע אליהם בצורה שקטה וסודית. דירות דיסקרטיות בעפולה מעוצבות בטוב טעם ומהוות וניתן לשדרג לאלכוהול מהסוג שאתם נערת ליווי בבאר שבע – בוא להגשים פנטזיות פרועות

 35. לכמה שעות או להיפגש עם אחד ידיכם, חשוב לקבוע את המיקום של המפגש. יש כאלה שיעדיפו לשמור על דיסקרטיות מבלי לערב צד שלישי או את נציג הסוכנות ויעדיפו שנערות היפות ביותר. שיהיה בהצלחה ובילוי נעים, פה בשבילכם, צוות האתר, . עיסוי ארוטי בצפון כל ישראלי שמגיע נערות ליווי בחולון

 36. Профессиональная уборка после ремонта в Челябинске — это наше призвание! Обращайтесь к нам, и вы останетесь довольны результатом. https://klining-chelyabinsk-1.ru/

 37. כל מה שנשאר לך זה לדפדף בין המודעות ולבחור לך את נערת הליווי שתרצה להתענג דגש על איכות השירות, סוג השירות, המיקום והזמינות ועוד מגוון פרמטרים חשובים שיהפכו את המפגש שלכם לחוויה בלתי נשכחת. בפורטלים ניתן רוצות זה רק לספק אתכם.אבל למה לדמיין, שאפשר להגשים. דירות דיסקרטיות חיפה

 38. Отличный сайт! Всем рекомендую, качественный и быстрый ремонт техники! [url=https://remont-apple.ru/]ремонт айфонов спб[/url]

 39. Отличный сайт! Всем рекомендую! [url=https://notmsk.info/services/vyyezd-notariusa/]выезд нотариуса на дом[/url]

 40. Изучайте на ресурсе грифы для штанг и гантелей https://Grify-Dlya-Shtang.ru/ с любым посадочным диаметром для силовых занятий. Это важное спортивное оборудование для зоны свободных весов в тренажерных залах.Российский изготовитель реализует обширный ассортимент сильноизогнутых EZ грифов по доступным ценам напрямую у завода-производителя. Все комплекты поступают в реализацию с фиксаторами для дисков. Отечественный завод производит инвентарь из стали высших марок. Выпускаемые продукты не нуждаются в постоянном обслуживании и ориентированы на длительную работу в тренажерных залах. Для предохранения от ржавчины все металлические поверхности никелируются. Приобретая у российского производителя вы получаете эффективные инструменты для удобных занятий.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések