MAGYAROK PÁRIZSBAN, ÉS ERDÉLYBEN

Elmondhatatlan az élmény, amelyben Kautzky Armand barátommal részünk volt Erdélyben! Négy mesés napot tölthettünk „magyar-földön„. Bejárhattuk Marosvásárhely, Segesvár és Székelyudvarhely utcáit, tereit. Tettük mindezt Bihari Márta és a Hedon Utazási Iroda szervezésében, és több száz olyan barátunk kíséretében, akik szívüket adták, és lelkünket melengették! Köszönet érte! A nekik kínált „Magyarok Párizsban” c. előadásunkról készült fotókból szeretnék az alábbiakban mutatni néhányat!

SZERETETTEL VÁROM A VISSZAJELZÉSEKET A LAP ALJÁN TALÁLHATÓ KOMMENTABLAKBAN!

KÖSZÖNÖM A NÉPSZERŰSÍTÉST!

Bihari Mártával, a székelyudvarhelyi Hedon Utazási Iroda tulajdonosával és igazgatónőjével az előadás előtt! Köszönet a meghívásért, a tökéletes szervezésért és mindazért a figyelmes szeretetért, amelyben részesített bennünket!

MIÓTA KÉSZÜLTÜNK ERRE A PILLANATRA….!

Szívünk „díszbe-öltöztetve„….! Már csak néhány perc, és kiléphetünk a vendégeink elé! A Városháza híres Szent István terme teljesen megtelt…., és mennyi kedves ismerős arc! Szem NEM marad szárazon…!

KÉPEK ÉS ÜZENETEK ÚTJAIN…!

Több mint száz csillogó szempár figyelte, ahogy bepillantottunk a különböző korok Párizsába. A hunoktól kezdve, a középkoron át, lépésről-lépésre haladtunk! Mindenki magyarhangja: Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész volt! Ittuk szavait….!

KIRÁLYOK ÉS URALKODÓK NYOMDIKAIN….!

A XV. századi reneszánsz időszakában, több híres uralkodónk is ellátogatott Párizsba. A francia fővárosban tett látogatása nyomán, Zsigmond mesterembereket hívott Budára, és nagy építkezésekbe kezdett. Egy rejtélyekkel és titkokkal fémjelzett krimibe illik Ulászló lánykérési ceremóniája. II. Rákóczi Ferenc, a Napkirály utolsó éveit aranyozta be jelenlétével Versailles-ban!

AMIKOR A MAGYAR ZSENIK IRÁNYÍTOTTÁK PÁRIZST

A XIX. században uralkodó két császár időszaka alatt Párizs az akkori világ kultúrális fővárosa volt! Az itt rendezett világkiállítások forgatagában két nagy művészünk híresbítette a magyar géniuszt: Liszt Ferenc és Munkácsy Mihály. A XX. század eleje és az őrült évek időszakához köthetjük festőink mellett, Ady Endre, József Attila és Radnóti párizsi látogatásait és a városhoz kötődő alkotásait!

SIKER ÉS KÖSZÖNET….!

Elmondhatatlan lelkes tapsot kaptunk, meghatódottságtól csillogó szemek pillantottak ránk….! Érkezett a köszönet minden oldalróll! De igazán mi köszöntük, hogy mesélhettünk, hogy két egymást követő napon is megtiszteltek bennünket kitüntető jelenlétükkel, és szeretetükkel! Jövőre Veletek ugyanitt…!

Galéria

Megosztás

6 válasz

 1. Méltó környezet a fantasztikus előadáshoz, és a még fantasztikusabb előadókhoz. Irigylem a közönséget a szó jó értelmében persze. Szép emlékeket idéztek fel a képek, jó, hogy megosztottad velünk István!

  1. Szia Lilla!

   Jól érezted,………fantasztikus hely volt! Újra csodák születtek,……… és öröm volt számunkra, hogy részesei lehettünk…!

   KÖSZÖNJÜK, hogy megnézted, visszajeleztél!
   Remélem, hogy hamarosan újra találkozhatunk!
   Pusz,i,

 2. Kedves István!

  Köszönöm, hogy megosztottad velünk erdélyi élményeiteket, én is szívesen köztetek lettem volna, akár egy székelyudvarhelyi kis sámlin ülve is!

  Sok szép, szívet melengető emléket őrzök én is erről a magyarlakta, csodás vidékről, de tudod, a jóból sosem elég!

  Nem lehetne a zoom segítségével valami hasonlót összehozni a baráti kör számára is?

  Szeretettel üdvözöllek:
  Dorner Mária

  1. Kedves Mária!

   ………így van! Erdély egy „CSUPA-szív-ORSZÁG!

   Ez egy olyan előadás, amit a színházban, személyes élményként átélve kell meghallgatni!

   Remélem valed is találkozhatok hamarosan,……..!

   Baráti üdv,
   István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések