A NAPKIRÁLY SZERELMEI (2)

Évente mintegy 7 – 8 millió látogató érkezik Versailles-ba, hogy bejárja a palota termeit és megismerje azt a helyet, ahol XIV. Lajos több mint fél évszázadon át uralkodott. A Napkirály életének fontos része volt a nőkkel való kapcsolata. Szerlemi történetei közelebb hozzák a kor eseményeit és segítenek jobban megérteni a legendás király életét. Akik meghallgatják az előadást, már másként sétálnak végig a termeken, és más szemmel nézik mindazt a csodát, melyet a hely kínál számukra. Ebben az első részben a Napkirály fiatalkori szerelmeitől, a Mme de Montespannal való kapcsolatáig mesélem el, a sokszor 18 karikás-történeteket! A további események és szerelmek a következő, második részben kerülnek terítékre.

Az első előadás folytatásaként, az alábbiakban a második részről készült rövid összefoglalót, és az videofelvételt találjátok! Jó szórakozást!

Kérem, hogy népszerűsítsétek az előadást, és véleményeteket, hozzá(M)szólásaitokat a lap alján található kommentablakba írjátok! KÖSZÖNÖM!

A Napkirály uralkodásának idején Versailles, Franciaország, sőt az akkori világ fővárosa volt. A több mint fél évszázadon át uralkodó király életét végigkísérték a szerelmek és a hódítások. Az udvar mindennapos intrikái között így vagy úgy, de a hölgyeknek sikerült elnyerniük XIV. Lajos kegyeit.

Volt olyan királyi szerető, aki az uralkodó szívét és lelkét érintette meg, mások a testi szerelem múzsáinak szerepét játszották vele. Ismerünk olyan királyi szeretőket is, aki tudásukkal és kedves lényükkel ejtették rabul a királyt, így nemcsak az ő szívén, de bizonyos értelemben Versailles-on is uralkodtak!

 Sétáljunk együtt a Napkirály udvarában, találkozzunk híres szeretőivel és álljunk az ágyánál az intim pillanatokban is…..! Jó szórakozást!

A képekre kattintva, azok kinagyíthatóak!

A NAPKIRÁLY ÉS A SZERELEM TÜZEI

Madame de Montespan és a Napkirály szerelmének időszaka Versailles fénykorát jelentette. Milyen volt ez a fantasztikus időszak, és mit jelentett ez a kapcsolat XIV. Lajos számára? Hogyan és miért romlott meg a viszonyuk?

AZ UTOLSÓ KIRÁLYI SZERETŐ

A 40 éves napkirály halmozta a szeretőket! A pozícióját féltő Madame de Montespan megpróbálta irányítani az eseményeket, így került Mlle de Fontange a király ágyába. De vajon mi történhetett, ami a tragikus eseményekhez vezetett…?

A NAPKIRÁLY A HIT ÉS A BIZTONSÁG ÖLÉN

Hogyan válik a király szeretőjévé, majd feleségévé egy börtönben született „egyszerű” nő? Mit jelentett a kapcsolat a király számára, és hogyan éltek együtt 30 éven át?

Az alábbiakban megtekinthetitek az előadásról készült videofelvételt!

Kérem, hogy ne felejtsetek el leírni véleményeteket az alábbi kommentablakban! Köszönöm!

Galéria

Megosztás

5 válasz

 1. Kedves István!

  Szuper volt az előadás,köszönöm szépen neked.
  Fantasztikus volt a tavalyi vezetésed Versailles-ban,imádtam minden percét.
  Egy szerény hozzájárulást utaltam neked.
  Szép napot kívánok neked.

  Zita

 2. Kedves Zita!

  Nagyon köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy tetszett a videoelőadásom!?

  Annak pedig külön örülök, hogy közös, szép emlékeket őrizhetünk Versailles-ról!?

  Baráti üd,

  István​

 3. Kedves István!

  A Napkkrály szerelmeiről és házassábgairól nagyon keveset lehetett hallani. Ezért volt érdekes és izgalmas az előadásod.
  Bízom abban hogy lesz a zoomon további előadásod!

  Erzsike

  1. Kedves Erzsike!

   Nagyon örülök, hogy sikerült olyan témát választanom,amely felkeltette az érdeklődésedet! ???
   Nagyon szeretem a zoom előadásokat, a találkozásainkat,……….meglátjuk! ???

   Baráti üdvözlettel, István

 4. Kedves István!
  Köszönöm az érdekes és tartalmas előadásait. Mindig szívesen nézem és hallgatom, ezek pótolják nekem az utazást,sok új ismeretet kapok általuk. Üdvözlettel Galambosné Erzsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések