LYON – PROVENCE: ÍZEK – ILLATOK – FÉNYEK

2024. júliusában a SZiSZa baráti köre egy újabb nagy kalandra indul. Lyonban találkozunk, majd a város számos csodájának felfedezése után hajóra szállunk. Hat napon keresztül vendégeskedünk egy kétszintes „prémium hajón„, amely száz fő befogadására képes. A korlátlan italfogyasztás mellett, szinte Michelin csillagos konyha biztosítja számunkra a francia konyha, és a Provence-i ízek világát. Megérkezve olyan híres városokba, mint Avignon, vagy Arles, leszállunk a hajóról, és együtt fedezzük fel a látnivalókat. Fürdünk a tengerben, jobbnál jobb borokat kóstolunk majd ahol csak lehet, és esténként a hajóra meghívott zenészek adnak koncerteket, húzzák a lábunk alá valót, a dallamos zenét.

Az utazás szakmai vezetője: Szirbek István művészettörténész, idegenvezető

A program a SZiSza baráti körének utazása! Csak akkor csatlakozz hozzánk, ha jól szeretnéd érezni magad, ha szeretnél sok mindent megtanulni, felfedezni, és harmóniát, békét keresel az életben, a társaidban! Ez estetben itt barátokra találsz és jól fogod érezni magad!

FIGYELEM!

A hajótársaságtól 15 kabint kaptunk, így a részvételi helyek száma sajnos limitált. A jelentkezések e-mailben történnek, a beérkezés időpontjától függenek. A jelentkezés akkor érvényes, amikor egy mailben azt visszaigazolom! Kérem, hogy ne késlekedj, ha tényleg velünk szeretnél tartani!

Jelentkezés: szirbeki@gmail.com

1. NAP / 2024. július 18. / csütörtök

REPÜLŐ – TRANSZFER

Az utazáshoz a fent jelzett repülőjáratokat javaslom. A repülőjegyet mindenki maga intézi! Így azzal a járattal és akkor érkeztek, amelyikkel szeretnétek és amikor szeretnétek!

A hajó indulási időpontja: 2024. július 20. szombat 13:00. Legkésőbb erre az időpontra oda kell érnetek.

A repülőjegyeket akkor kezdjétek megvenni, amikor elértük a minimum létszámot és én írásos visszajelzést adtam arról, hogy az utazás biztosan indul!

A repülőjegyek ára folyamatosan kúszik felfelé! Minél előbb megvehetjük azokat, annál olcsóbban utazhatunk!

A megadott repülő érkezésekor ott fogok állni a reptéren és várlak Benneteket!

A Rhônexpress egy speciális gyorsforgalmú villamos, amely összeköti Lyon-Saint-Exupéry nemzetközi repülőteret és a Part-Dieu vasútállomást. A 15 percenként induló navett, a 23 km távolságot kevesebb mint félóra alatt teszi meg. A szállodánk innen csak néhány lépésre található….!

FIGYELEM! A képekre kattintva, azok kinagyíthatóak!

HOTEL – LYON

A Radisson Blu Hotel de Lyon**** a város központjában, a Tour Part-Dieu-ben található. A szobákból meseszép kilátás nyílik a városra, és az Alpok távoli hegyvonulatára.

 

LYON: „VIEUX LYON” ÉS TITOKZATOS „LES TRABOULES” ÁTJÁRÓK

A „Vieux Lyon” azaz a Régi Lyon, a város középkori és reneszánsz időszakába enged bepillantantást. A Saône folyó jobb partán, a Fourvière domb lábánál található városrész színes homlokzatain a dél-franciaországi és az olasz építészet hagyományai köszönnek vissza. A városban ma még mintegy 300 titkos átjárót lehet találni. Ezek közül a leghosszabbak, legszebbek és legérdekesebbek ebben a városrészben várnak ránk.

2. NAP / 2024. július 19. / péntek

LYON: A HEGY, AMELY IMÁDKOZIK…

A város ezen misztikus hegyére az 1900 óta működő « Funiculaire de Fourvière » siklóval kaptatunk fel. A rómaiak által épített antik színház lépcsőin ülve meghallgatunk egy római költeményt, mint ahogy anno Lugdunum 10 0000 lakója tehette. Majd folytatjuk sétánkat a Basilique Notre-Dame de Fourvière épületegyütteséhez, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra.

LYON: BASILIQUE NOTRE-DAME DE FOURVIERE

A bazilika a XIX. század óta koronázza meg a város szent hegyét. A neo-bizánci stílusban épült templomot, belső díszítését és hatalmas mozaikjait együtt fedezzük majd fel.

LYON: ÉGI PILLANTÁS A VÁROSRA

Egy kivételes találkozót szerveztem a baráti kör tagjai számára. Egy helyi vezető fog bennünket felkísérni az épület tetejére, és mesélni annak izgalmas történetéről. Az épület tetejéről és a harangtornyokból lélegzetelállító kilátás tárul majd szemünk elé. Mondahtnám, hogy a város a lábaink előtt hever majd.

3. NAP / 2024. július 20. / szombat

LYON: A DOMB, AMELY DOLGOZIK…

A város főteréről Place Bellecour-ról indulva, egy izgalmas séta vár majd ránk, melynek során számos kuriózum megtekintése után eljutunk a híres Bartholdi szökőkútig, és ha az időnk engedi, akkor felkaptatunk a „hegyre, amely dolgozik„!

Transzfer a hajóra villamossal. A szállodánk előtt szállunk fel, és a hajóállomásnál tesz majd ki bennünket. Aki szeretné, megteheti az utat taxival is. / fakultatív

A HAJÓNK: MS CAMARGUE

A CroisiEurope társaság prémium hajóján töltünk 6 napot / 5 éjszakát. A felső szinten található kabinok nagyméretű panoráma ablakai csodálatos látványt bíztosítanak a folyóra, és annak partján található érdekességekre. Ezen felső kabinoknak külön francia balkonjuk van. A vízhez közelebbi szinten található kabinoknak is nagy ablakai vannak. A hajó első részében egy szalon – bár található, míg a hátsó szektorban az étteremi rész vár ránk. A tetőterasz foteljaival és ágyaival tökéletes pihenésre hívogatja a hajókázókat.

UTAZÁS ÁRÁBAN BENNFOGLALTATIK:

 • Napi háromszori étkezés – korlátlan italfogyasztással
 • Ingyenes italfogyasztás a bárban az utazás során
 • Kivételes francia konyha + Gála vacsora + „bienvenue koktél
 • Ingyenes Wifi
 • A kapitány és a személyzet bemutatása
 • Szórakoztató programok, koncertek a hajón
 • Biztosítás / speciális vizi / hajó
 • Kikötő adók

4. NAP / 2024. július 21. / vasárnap

LYON – AVIGNON

Ebédidőre Avignonba, a pápák városába érkezünk. Ekkorra már mindenkit felkészítek a város történelmi hátteréből és a miértekből! Hogyan alakult ki éppen itt a kereszténység második központja? Hogyan éltek itt a pápák hosszú évtizedeken át?

A PÁPÁK PALOTÁJA / TÁRLATVEZETÉS – PALOTA VIZIT

Rövid sétát teszünk a városban, majd két órás művésszettörténeti bemutató következik, melynek során bejárjuk a palota minden zegét-zugát…..!

ARLES: A RÓMAI KORI VÁROS ÉS VAN GOGH NYOMDOKAIN

Pontosan ott köt majd ki a hajónk, ahol hajdanában Van Gogh feltekintett az égre, hogy a folyó fölött ragyogó csillagokat, a vásznára fesse. Innen indulunk és járjuk be a kisváros hangulatos utcácskáit, tereit. Természetesen lesz alkalmam bemutatni a római korból ránkmaradt különböző emlékeket is: amphiteatrum, színház, cryptoporticum,…..!

5. NAP / 2024. július 22. / hétfő

PORT-SAINT-LOUIS-DU-RHONE

Éjszakai hajókázás után, reggelre megérkezünk Camargue szívébe, Port-Saint-Louis-ba. Itt ömlik a Rhône folyó a Földközi-tengerbe. A reggeli után egy „manade„-ba látogatunk, ahol a vidék természeti kincseivel ismerkedünk: állat – növényvilág….!

MARTIGUES: „PROVENCE VELENCÉJE

Martigue, egy meseszép kis kikötőváros, amely fürdésre, sétára és pihenésre csalogatja az ideérkező turistákat. Mi is ezen programokból választunk majd szabadon!

6. NAP / 2024. július 23. / kedd

LES BAUX-DE-PROVENCE

A hajónk Viviers mellett köt majd ki. Innen indulunk együtt egy félnapos túrára. A Massif des Alpilles hegyvonulataira épült városka: Les Baux-de-Provence vár ránk, amelyet több mint egymillió turista keres fel nyaranta. 2024-ben mi is köztük leszünk!

ZSILIPELÜNK, TÁJAT NÉZÜNK, BORT KÓSTOLUNK ÉS JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT…

A hajókázás során mesélek majd a látott természeti csodákról, az itteni kincsekről, továbbá Franciaország azon régióiról, amelyeket érintünk. Várak, erődök és erdős hegyvonulatok mind-mind terítékre kerülnek!

7. NAP / 2024. július 24. / szerda

TAIN-L’HERMITAGE

A városka a Rhône folyó jobb partján, teraszos elrendezésű napsütötte dombokra épült. A mintegy 140 hektáros területet a főleg syrah szőlőből készült fehérbor teszi híressé.

GÁLAEST

A hajó személyzete különleges ételekkel és programokkal készül majd arra, hogy az utolsó esténken egy igazi francia gála-hangulattal zárhassuk a programunkat. Éjjel haladunk majd Lyon felé és reggel már ott ébredünk.

KATTITSATOK AZ ALÁBBI LINKE!

8. NAP / 2024. július 25. / csütörtök

A BÚCSÚ

Reggeli után elhagyjuk a hajónkat. Letesszük a csomagjainkat egy megörzőben, majd újra Lyon városában kószálunk. Hangulatos közös program, vagy szabadprogram vár majd ránk.

Indulás közösen a Rhônexpress villamossal a Lyon-Saint-Exupéry nemzetközi repülőtere.

PROGRAM

1. NAP / 2024. július 18. / csütörtök / LYON

 • 9:40 Indulás: Bp. Liszt Ferenc repülőtér (T2A)
 • 14:10 Érkezés: Lyon-Saint-Exupery nemzetközi repülőtérre (T1)
 • Transzfer a szállásra / Rhônexpress
 •  Lyon felfedezése: „Vieux-Lyon és a traboules-ek világa” / művészettörténeti séta
 • Vacsora / fakultatív

2. NAP / 2024. július 19. / péntek / LYON

 • A „Domb amely imádkozik!”
  • A római kori Lyon: Amfiteátrum
  • Basilique Notre-Dame de Fourvière / művészettörténeti vezetés
  • 16:00 Égi pillantás a városra! / A bazilika különleges vizitje / 1. csoport
  • 17:15 Égi pillantás a városra! / A bazilika különleges vizitje / 2. csoport
 • Vacsora / fakultatív

3. NAP / 2024. július 20. / szombat / LYON

 • A „Domb amely dolgozik!”
  • A Place Bellecourt – tól a Musée des Beaux-Arts / Szépművészeti múzeumig / művészettörténeti séta
  • 13:00 Érkezés a hajónkra. Hajókázás a Rhône folyón.
 • A kapitány köszöntője, a személyzet bemutatása + ISTván hozott koktél!
  • A folyó bemutatása /előadás
   • KOKTÉL (újabb és újabb…)
 • Közös táncos est a hajón, amely Avignon felé veszi az irányt!
 • Érkezés Avignonba az esti órákban! Séta a városban!

4. NAP / 2024. július 21. / vasárnap / AVIGNON, ARLES

 • Délelőtti hajókázás Avignon felé.
  • Avignon és a pápaság / előadás
  • Avignon-i pápák palotája / tárlatvezetés (2 óra)
 • Továbbindulás Arles felé.
  • Van Gogh és Arles / előadás
 • Esti séta Arles-ban. Az ókori és a középkori város! + Van Gogh nyomában. 

5. NAP / 2024. július 22. / hétfő / PORT-SAINT-LOUIS, MARTIGUES    

 • Érkezés Port-Saint-Louis-ba.
 • Délelőtt: kirándulás Camargue természeti világában.
  • Camargue a Provence-i kultúra bölcsője. Egy olyan „világ-végi” hely, amely máig meg tudta őrizni a természet érintetlenségét, ahol szabadon élnek az állatok, és az ember is visszatalál az elveszett szabadság élményéhez.
 • Irány Martigues.
  • Szabadidő Martiques mediterrán városkájában, amely számtalan nagy művészt vonzott ide. A „Provence-i Velence” ma is kedvenc találkozóhelye a turistáknak és az alkotni vágyó embereknek!
  • Aki szeretne megmártózni a tengerben, annak erre is nyílik majd lehetősége.
 • Este továbbindulás!

6. NAP / 2024. július 23. / kedd / BAUX-DE PROVENCE

 • Félnapos kirándulás Baux-de Provence-ba.
 • Hajókázás Vercors felé.
  • Az utunk során látható várak, természeti kincsek / előadás
 • Zsilipelések. Pl: Écluse de Bollène

7.  NAP / 2024. július 24. / szerda / VERCORS, TAIN-L’HERMITAGE    

 • Hajókázás Tain-L’Hermitage felé
  • A francia borok / előadás
 • Délután / kirándulás: A Massif de Vercors vidéke + helyi borkóstoló: Clairette de Die.
 • Továbbhajózás és érkezés Tain l’Hermitage-ba. A borvidék felfedezése: közös séta.
 • Gálavacsora a hajón. Koncert és hajnalig tartó buli!

8.  NAP / 2024. július 25. / csütörtök / LYON    

 • Reggeli a hajón
 • Csomagok letétele
 • Lyon / séta közösen vagy szabadprogram
 • Délután indulás a Lyon-Saint-Exupery nemzetközi repülőtérre / Rhônexpress
 • 20:00 Hazaindulás a Lufthansa járatával
 • 23:35 Érkezés Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

KÖLTSÉGVETÉS

AZ UTAZÁS ÁRA: 1800 euro

AZ UTAZÁS ÁRA MAGÁBAN FOGLALJA

 • Szirbek István művészettörténész / idegenvezetés (8 nap)
 • Transzferek Lyon-Saint-Exupery nemzetközi repülőtér – Lyon városközpont  / Rhônexpress (oda – vissza)
 • Radisson Blu Hotel de Lyon**** / 2 éjszaka, reggelivel
 • Lyon metro bérlet / 1-2-3. nap/ korlátlan számú tömegközlekedés
 • Basilique Notre-Dame de Fourvière / tetőterasz (1 óra)
 • MS Camague hajó – teljes ellátás / 6 nap / 5 éjszaka /
  • részletek: lásd 3. nap programja
 • A hajóút során összes kirándulás, belépőkkel, borkóstolással
 • Wox audio rendszer (8 nap)

AZ UTAZÁS ÁRA NEM FOGLALJA MAGÁBAN  

 • Repülőjegy
 • MS Camague hajó / 6 nap / 5 éjszaka / magasabb kategória balkonnal (+ 250 euro)
 • Fakultatív étkezések / 1. 2. és utolsó nap
 • Költőpénz

Galéria

Megosztás

2 válasz

 1. Kedves István!

  Elképesztő, hogy milyen fantasztikus utazást állítottál össze a Sziszának! Ott a helyünk! Máris küldjük az emailt a jelentkezésre! 🤗😘
  Meseszép helyekre fogunk ismét eljutni Veled, és az a hajókázás is…hát el áll a lélegzetem! Jaj már nagyon várjuk!

  Kérlek írj fel minket Gáborral az utazásra és ha megoldható, akkor a balkonos kabint szeretnénk kérni.

  Györgyi

  1. Kedves Györgyi!

   Örömmel olvasom kedves soraidat és jelentkezéseteket! Már fel is véstelek benneteket!
   Én is úgy érzem, hogy ez egy kivételes utazás lesz az életünkben!

   Pusz,i,😉🙃😘

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések