AZ EZERSZÍNŰ PROVENCE ÉS A KATHÁROK FÖLDJÉN -VACSORÁK

A SziSza baráti köre 2019. május 1-8 között, egy fantasztikusnak ígérkező dél-franciaországi utazásra indul. Az alábbiakban küldöm az információkat arról, hogy melyik vendéglőkben vacsorázunk. Kérem, hogy válasszatok a két menü közül és döntéseteket e-mailben közöljétek velem! KÖSZÖNÖM!

szirbeki@gmail.com

Az utazást a SziSza baráti kör számára Szirbek István és a párizsi Travel Mind utazási iroda szervezi!

***Az ételek fotóit, azokra kattintva kinagyíthatjátok!

LA PASSERELLE

Nagyon szeretném, ha ebben a mesebeli kertben vacsorázhatnánk. Az étterem március végéig zárva van, így csak áprilisban tudom felvenni velük a kapcsolatot. Kérem türelmeteket az első vacsora helyét és menüjét illetően. KÖSZÖNÖM!


LA CANTINA

A város szívében, az antik színház mögött található az étterem. Amennyiben az idő mengengedi, a helyiség teraszán vacsorázunk majd……, de mint a fotókon láthatjátok odabent sem rossz…..!

Ardeche-i saláta meleg pitében / Tőkehal rizottóval és friss salátával / Csokoládétorta

Óceán saláta citromlében: lazac, tengeri rák, narancs, grapefruit, paradicsom, retek, zöldsaláta / Nyárson sült borjú, kemencés krumplival és friss szezon zöldségekkel / Gyümölcstorta


LE CAFÉ DU COMMERCE

A szállodánktól 200 méterre, egy „helyi-vendéglő” felső temét béreltem ki! Itt fogjuk elfogyasztani megérdemelt vacsoránkat egy programokkal teli nap után!

Cukkini krémleves sajttal / Vörösboros bika pörkölt camargue-i rizzsel / Panna cotta piros gyümölcsökkel

Cukkini krémleves sajttal / Tengeri keszeg filé pesztóval készítve / Égetett karamell krém sós vajjal készítve


LE RESTAURANT L’INICIALE

A szállodánk udvarában található étterem szombaton zárva tartana! Sikerült kiudvarolnom, hogy kinyissák nekünk! Remélem az idő megengedi nekünk, hogy a teraszon vacsorázzunk majd!

Cézár saláta, sült csirke-csíkokkal, foghagymás pirítóssal és parmezán sajttal / Tőkehal filé citromos vajas szószban / Csokoládé fondant madártejjel

Zöldborsó krémleves, chorizo kolbásszal és fokhagymás chips-szel / Narancsos sertés szűzpecsenye / Gyümölcs torta szezonális friss gyümölcsökkel, bazsalikomos szósszal

RESTAURANT HOTEL IBIS CENTRE

Toulouse kellős közepén található hotelünkben fogunk vacsorázni! A „fáradt-lábúak” utána pihenhetnek a szobájukban, a mindig „friss-lábúaknak” csak ki kell lépniük a hotelből és a város szívében sétálhatnak!

Szezon – leves! / Vörösboros marhapörkölt, metélt tésztával / „Fromage blanc”

Quiche Lorraine / Basquaise csirke, metélttésztával / Csokis brownie madártejjel


RESTAURANT LA DIVINE COMEDIE

Szállodánk egy hangulatos kis téren, 5 perces sétára található a történelmi belvárostól. Az éttermünk is erre a térre néz!

Dél-francia saláta / paradicsom, avokádó, szárított kacsamell csíkok, mozzarella / Tavaszi borjú sült szezonális zöldségekkel / Házi készítésű omlós csokitorta






Zúzasaláta – konfitált szárnyasok / Friss hal-duó vajas fehér szószvan /lazac, tőkehal, zöldségek/ Házi készítésű desszert friss piros gyümölcsökkel

A város főterén, a hajdani Fórumokon, a szállodánk mellett található az éttermünk! Jó idő esetén a téren, ellentkező esetben az étteremben vacsorázunk majd!

Sziklahal leves / Sült kacsamell vargányával, krumlival vagy zöldségekkel / Panna cotta piros gyümölcsökkel

Helyi felvágottak salátaágyon / Sügér filé a főnök párolt zöldségeivel / Égetett karamell krém

Szeretettel várom az észrevételeiket a vacsorákkal kapcsolatosan az alább található hozzáMszólások rovatban és persze kérem írják meg a döntésüket a menüket illetően:

szirbeki@gmail.com

Baráti üdvözlettel:

Szirbek István

Galéria

Megosztás

Hasonló bejegyzések