BRUEGEL ÉS A FLAMAND VILÁG 2

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL KÉT ÚJABB IDŐPONTBAN

2019. január 5. /szombat/

2019. január 6. /vasárnap/

Immár hosszú évek óta, hagyományőrző módon a SZiSZa baráti körének tagjai a karácsonyi ünnepek és a szílveszteri vígasságok közötti időszakban találkoznak. Ezen közös ünneplés öröméhez kapcsolódóan, mindig  megajándékozzuk magunkat valamilyen „kultúr-csemegével„. Ebben az évben a KHM szenzációs Bruegel kiállítását fogjuk megtekinteni.

A képhez tartozó alt jellemző üres; LOGO-másolata.jpg a fájlnév

Mint bizonyára sokan értesültetek róla, egy fantasztikus kiállítást kínál megtekintésre a Kunsthistorisches Museum. Pieter Bruegel a XVI. századi flamand világ egyik legismertebb és leghíresebb festője volt. Halálának 450. évfordulójára a bécsi Szépművészeti Múzeum több mint 40 festményt és 60 rajzot kínál megtekintésre.  
A monumentális kiállítás lehetőséget nyúlt arra, hogy utazzunk a művész korának világában és együtt gondolkodva vele megértsük színes, izgalmas kompozícióit.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Pieter_Bruegel_the_Elder_-_The_Painter_and_the_Buyer_1565_-_Google_Art_Project-2.jpg a fájlnév

A kiállító tér hatalmas és díszes termeiben a modern kiállítástechnika minden eszközét felvonultatja a múzeum. 

Hatalmas az érdeklődés, nagy tömegre kell számítani! Szerencsére a kiállítás rendezői úgy alakították ki a tereket, hogy a képekhez való hozzáférés viszonylag könnyű legyen! A kényelmes fotelek puha világában minden helyiségben lehetőség nyílik a „kulturált-pihenésre” is .

A megtekintésre kínált műveket karnyújtásnyira helyezték el a falakon és a tárolókban, így azokat szemmagasságban, mondhatnám testközelből fedezhetjük fel!

A tárlatvezetés után a múzeum aulájában szeretettel várják a lábilag megfáradt közönséget egy feketére, egy perecre, egy pohár sörrel, vagy akár egy ebédre is. A pihenő után hatalmas gyűjteményével az egész múzeum csak vár ránk!

Néhány kedvcsináló kép! Menjetek fel a „krisztus-hálóra” és utazzatok a Bruegel Mester képi világában. Aztán majd elmegyünk együtt Bécsbe és én is mesélek róluk!

UTAZÁSI FELTÉTELEK

Amennyiben szeretnétek velünk tartani, kérem, hogy figyelmesen olvassátok el az alábbi soraimat!

A programon való részvétel regisztráció köteles!  A jelentkezési szándékot kérem a következő címre küldjék: szirbeki@gmail.com //

Csak az általam e-mailben visszaigazolt személyek tudnak belépni velem a múzeumba és megtekinteni a kiállítást!

A tárlatvezetések mindkét napon 11:40, 13:40 időpontokban kezdődnek. Minden vezetésre SZIGORÚAN max. 25 főt vihetek. A tárlatvezetés időtartama 1,5 óra.

A tárlatvezetés ára: 30 euro, amely tartalmazza a következőket: soron kívüli beléptetés a múzeumba és a kiállítás termeibe, csoportos foglalás beszerzése, audio rendszer bérlése, amely lehetővé teszi, hogy akár 40 m. távolságból is tisztán hallható legyen a vezetés! *A jeggyel a múzeum összes állandó tárlata látogatható!

A közlekedés és a múzeumhoz érkezés egyéni úton szerveződik! Természetesen, mint minden évben együtt utazom a sopronból indulókkal és találkozom Bécsben a Budapestről reggeli vonattal érkezőkkel.  
Az erre vonatkozó részleteket küldeni fogom azoknak, akik részvételi kérelmét elfogadtam! 

Kérem, hogy a regisztációs mail-ben pontosítsátok, hogy : (1) Soproból (2) Bp-ről érkeztek, vagy (3) a KHM múzeumnál találkozunk???

Szeretettel várom a jelentkezéseket a következő e-mail címre: 

szirbeki@gmail.com

Baráti üdvözlettel

 Szirbek István

Galéria

Megosztás

Hasonló bejegyzések