INVALIDUSOK Párizsi-Séták (7)

Az idei nyáron párizsi sétákat / FB élő / kínálok mindazoknak, akik szeretnének velem tartani. A találkozók célja, hogy megismerkedjünk a város híres műemlékeivel, múzeumaival, templomaival és mesés zöld parkjaival. Fontos eleme a találkozóknak, hogy a város hangulatáról, a benne folyó lüktető életről is képet kaphassunk! Ez a hetedik séta, az Invalidusok műemlék együttesébe kalauzol Benneteket ! A lap alján találjátok az erről készült videofelvételt! Jó szórakozást!

Köszönöm mindenkinek, aki velem tartott és visszajelzett számomra! Kérem, hogy a lap alján található kommentablakba írjátok le a véleményeteket és népszerűsítsétek a programokat a baráti körötökben! KÖSZÖNÖM!

INVALIDUSOK ÉPÜLETEGYÜTTESE / 2021. július 31.

A Párizsba látogató turisták számára az egyik “kötelező-program“, hogy ellátogassanak a híres épületegyüttesbe. De vajon miért építtette a Napkirály ezt a három részből álló XVII. századi csodát? Hogyan éltek benne a hadviselt katonák, és hogyan szolgálta a “Hôtel des Invalides” XIV. Lajos dicsőségét régen, és hogyan hirdeti ma?

Mikor és miért vált I. Napóleon nyughelyévé az aranyozott kupolájú kápolna, és hogyan tudta elhomályosítani a császár személye, a hajdani nagy király emlékét?

Ilyen és hasonló kérdésekre keressük együtt a válaszokat a következő párizsi sétám során, amelyre szeretettel várok mindenkit!

MERT SÉTÁLNI JÓ, DE A LEGJOBB EGYÜTT!

***Kérem, a video elindításához kattintsanak a kép közepén látható nyílra!

Baráti üdvözlettel, István

Galéria

Megosztás

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on twitter
Share on linkedin

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hasonló bejegyzések