ŐSZI BÚCSÚ PÁRIZSTÓL (1)

Nagy örömömre, az őszi időszakban sokan megkerestek Párizsban! Mesélhettem a francia főváros ezerszínű életéről, besétálva múzeumaiba és templomaiba megmutathattam művészeti értékeit, és megismerkedhettünk néhány különleges kuriózumával is. Voltak, akik csoportosan érkeztek hozzám – akár Erdélyből -, de megkerestek családok, baráti körök is Magyarországról! Volt alkalmam tolmácsolni, és segíteni az utazások megszervezésében is! Az alábbiakban ezekről a csodálatos találkozásokról, és mesés pillanatokról szeretnék nektek beszámolni!

Kérem, hogy a lap alján található kommentablakban jelezzetek vissza, írjátok le a véleményeteket, észrevételeiteket! Amennyiben látom, hogy tetszik nektek a beszámoló, úgy folytatom egy második résszel…!

PÁRIZS ÉS A DIADALÍVEK

A város „kihagyhatatlan” látványossága a Nagy Diadalív! Már a találkozás első pillanata is lélegzetelállító. Amíg mesélem a történetét, elkészülnek az első fotók! Mert ez is egy olyan pillanat, amit meg kell örökíteni! Aztán feljutva a tetejére,……a látvány önmagáért beszél! Az már csak hab a tortán, amikor épp ezen a helyen egy hozzáértővel, szakmailag is „értekezhetünk„! Még egy pillantás nyugat felé, ahonnan a Défense kerület szívéből egy moden „diadal-kapu” pillant vissza ránk!

KÖR KÖZEPÉN ÁLLOK

Véleményem szerint, a diadalívről nyílik a legszebb kilátás Párizsra! Aki felkaptat a műemlék tetejére, az nem bánja meg! Mesés 360°-os panoráma vár itt ránk, ahol az az érzés kerít hatalmába bennünket, hogy szinte minden csak egy karnyújtásnyira van tőlünk!

A FÉNYEK VÁROSA

Sok magyarázata lehet annak, hogy miért is nevezik Párizst a „Fények városának„. Ami biztos, hogy az év számos napján találkozhatunk ehhez hasonló naplementével! Nem volt véletlen, hogy az impresszionisták is a Szajna völgyében festettek…., mert ez valóban festői! Itt a fények folyamatosan változnak és mesés köntösbe öltöztetik a várost.

…..ÉS A MESÉK FOLYTATÓDNAK!

Még egy utolsó pillantás, ahogy a napsugarak bearanyozzák a nyugati horizontot, majd szemünk láttára ráborul az éj leple a városra. Eljött a pillanat, lejövünk a Diadalívről, mert kezdődik az esti séta a híres Chapms-Elysée-n. Égi fények helyett földiek, de ezek is megérnek ám egy misét!

AMIKOR A LOUVRE CSAK RÁNK VÁR

Érkezhetünk csoportosan, babakocsival, vagy kettecskén, a lényeg, hogy nem állunk be a hosszú sorba. Mert sorban állni senki se szeret, mi pedig nem is tudunk,……..és velem nem is kell! Már csak ezért is érdemes volt Velem jönni a múzeumba! De a csodák még csak ott bent kezdődnek ám!

A CSODÁK MÚZEUMA

Elmondhatatlan és felemelő érzés a Louvre-ban tárlatvezetőként dolgozni. Mert ott bármerre pillantasz, csodát látsz! Soha nem lehetek elég hálás a sorsnak, hogy ezt megengedte számomra! Ezt az érzést próbálom mindig átadni a hallgatóságomnak, …….remélem sikerrel!

ÓKORI ÉS ÚJKORI TALÁLKOZÁSOK

Felsorolhatatlan mindaz, amit egy 3 órás múzeumi sétán bemutathatok! Itt éppen Hammurapi törvénykönyvéről mesélek, majd átsétálunk a Szamothrakéi Niké híres szoborcsoportjához. Miután „jól kibeszéltük” a hölgyet, elkészítjük a „Niké és én” című fotót. A magyar hölgyek szépsége időnként ókori vihart kavar a térben! Megértem az istennő „enyhe” féltékenységét!

A NŐ ÉS A SZÉPSÉGE

Természetesen minden alkalommal meglátogatjuk a Miloi Vénuszt! A görög „márványszobor-erdőben” álló istennő, ezer és ezer kérdést vet fel számunkra. Miért olyan híres? Hol vannak a karjai? Mit tarthatott a kezében, anno? „Nem is olyan szép, mint gondoltam?” Itt van az a pillanat, amikor túl sok az információ! Ki kell szellőztetni a fejünket! De erre is találunk megoldást, van aki „szakmailag” segít…..! Csak arra kell figyelni, hogy ilyenkor ne legyen fenn a maszk !

A NAPKIRÁLY GALÉRIÁJA

A múzeumi séta egyik fénypontja, amikor besétálunk az Apollon Galériába. A fiatal XIV. Lajos világa fogad bennünket. Hogyan lehet a művészet eszközeivel piedesztálra emelni az uralkodót? A tárlókban látható királyi és császári élethez tartozó tárgyak szépsége és gazdagsága egyszerűen leírhatatlan!

LEONARDO DA VINCI ÉS AZ OLASZ RENESZÁNSZ

Amikor már azt hisszük, hogy nem lehet tovább fokozni, ……akkor jön Leonardo festészete…..! Miért is olyan híres festő? Miért a Mona Lisa a legismertebb kép a világon? …..és akkor még nem tettem említést, a vele szemben látható 70 m² méretű Kánai menyegzőről! Veronese gyönyörű festményéről együtt olvassuk le, hogy hogyan lehet egy csodát ráfesteni a képre! Nem csoda, hogy kicsik és nagyok itt egyaránt „álmélkodnak” kéééééérem!

A NAGY TALÁLKOZÁSOK

Párizsban olyan pillanatok születnek meg, amelyek egy életre bevésődnek az emlékezetünkbe! Remélem a kis Hanna is emlékezni fog a találkozásunkra! A Moulin Rouge előtt álló Hölgy,….. Ő BIZTOSAN!

A video indításához, kattints az alábbi linkre!

https://www.facebook.com/istvan.szirbek/videos/851384435536733

Szeretettel várom a visszajelzéseiteket az alábbi kommentablakban! Kérem, hogy népszerűsítsétek a bejegyzést a baráti körötökben, osszátok meg, és írjatok elé néhány ajánló sort!

KÖSZÖNÖM!

Galéria

Megosztás

126 válasz

 1. Kedves István!
  Ezeket a párizsi csodákat öröm nézni és szép emlèkekeket idéz fel
  Sajnos vannak még hiányasságaim.Parizszsal kapcsolatosan😁 Eiffel toronyba felmentetel a Diadaliv teteje és még egy pár különleges épület. ,Álmodj amíg az álmod valóra valnak’
  Erzsike

  1. Kedves Erzsike!

   Örülök, hogy megnézted a képeket és elolvastad a gondolataimat az őszi Párizsról.
   Párizzsal kapcsolatban MINDENKINEK vannak hiányosságai…..! De kicsinyenként mindegyik álmot valóra váltjuk!

   Baráti üdvözlettel,
   István

 2. Kedves István!
  Köszönöm a mesés pillanatokat,várom a folytatást.Szuper kirándulás volt😊zsuzsanna

  1. Kedves Zsuzsanna!

   Én KÖSZÖNÖM, hogy elmesélhettem és megmutathattam…..!
   Igye(X)em összeállítani a következő beszámolót is!

   Baráti üdvözlettel,
   István

 3. Kedves István!
  Örömmel olvastam a sorokat, és néztem a képeket újra átélve azt, amit egyszer már a helyszínen
  Is átéltem. Jó volt felidézni !
  Köszönöm !

  1. Kedves Tünde!

   Számomra az öröm, hogy sikerült újra előcsalogatnom a párizsi élményeket! Mert ez a város ezer csodát rejt, és mindenkinek adja, aki lehajol hozzá…..!
   Ezer köszönet a visszajelzésért!
   Kérem népszerűsítse a baráti körében…….! KÖSZÖNÖM!

   Baráti üdvözlettel
   István

 4. Kedves István!

  Köszönöm az emlékeket ébresztő küdeményeid. Rendszeresen olvasom őket. Hálás közönséged vagyunk, hidd el, népes e társaság, még akkor is, ha gyarló lustaságból nem mindenki jelez vissza. Kívánok sok kitartást! Egy missziós küldetés jutott Neked osztályrészűl!

  1. Kedves Laci!

   Én köszönöm, hogy elolvastad és visszajeleztél!
   Külön köszönet a jedves bátorytó szavakért! Bevallom,……..szü(X)égem is van rájuk!

   Baráti üdv,
   István

 5. Kedves István,
  Jó volt a fotókat nézve és a soraidat olvasva visszarepülni gondolatban Párizsba! Már nagyon hiányzik!
  Remélem az új évben sikerül viszont látnom.
  Örülnék a beszámoló folytatásának és remélem mielőbb alkalmam lesz személyesen is élvezni előadásodat.
  Kellemes ünnepeket és sikeres, boldog új esztendőt kívánok!

  1. Kedves Magdi!

   Örülök, hogy belpillantottál velem az őszi Párizsba és velem / velünk tartottál a rövid sétán!
   Megértem, hogy hiányzik Párizs,…….ez egy ilyen város!!!

   Igyekezni fogok a folytatással………!

   Én is kívánok Neked és szeretteidnek nagyon szép ünnepeket!

   István

 6. Nemcsak hallgatni olvasni is öröm..!! A legszebb emlékeimet idézi…!Istváán!!!!!

  1. Armaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnd!

   Megtisztelsz azzal, hogy az ünnepek előtti rohanásban időt szakítottál arra, hogy elolvasd a bejegyzésemet és visszajelezzeé nekem!

   Örülök, hogy sikerült feleleveníteni néhány közös párizsi emléket, ……….”lesznek még szép napjaink, rójuk mi még együtt Párizs utcáit!”

   Baráti üdv,
   István

 7. Kedves Istvan!
  „Sirva konyorgok”😄Abba ne hagyd.Ha mar az egiek megaldottak ezzel a nagyszeru kepessegeddel, akkor morzsakat es jokora szeleteket juttass nekunk altala beloled.
  A tudasod,a humorod ,a sodro lenduleted megannyi oromforras innen s tul a nagy vizen is.

  Koszonom ,hogy vagy nekunk,s eltessen a tudat 22-ben is a szirbeki mosolyra szuksegunk volt, van, lesz.

  UdvozletM

  1. Kedves M!

   Mint mindig, most is szellemes, sziporkázó és baráti sorokat kaptam Tőled! KÖSZÖNÖM!

   Bítom abban, hogy 22-ben is folytathatjuk,…………! Köszönöm, hogy népszerűsíted a programjainkat a baráti körödben!

   Baráti üdv,
   István

 8. Mi 2010-ben jártunk Párzsban, de már akkor sok katona járőrözött a központi helyeken,pl. az Eifel toronyban és környékén.Ma még rosszabb a helyzet.Ma már nem nagyon mennék olyan nyugodtan Párizsba!

  1. Kedves György!

   Örülök, hgy 2010-ben sikerült besétálni ebbe a fantasztikus városba és felfedezni kincseit!

   Részben egyet kell értsek Önnel! A franciák „ÖN-rontó” útra léptek, és folyamatosan sodródva, már maguk sem veszik észre, hol tartanak rajta!
   Én is azt gondolom, hogy van és LESZ is istt nagy BAJ!
   De úgy gondolom, hogy jelenleg még elszlalomozhatunk a GONDOK között és még élvezhetjük azt a Párizst, amit annyira szeretünk! Szólni fogok, amikor már összecsapnak a hullámok,………..és nem lesz értelme idejönni!

   JELZEM, én sem szeretem a járó-gipszet! Én is CSAK addig maradok, amíg lehet és van értelme! Mondom ezt úgy, hogy nap-mint nap ITT élek és nem a TV-ből és a média bugyros mélységeiből értesülök a dolgok valódi állásáról!

   Tisztelettel,
   István

 9. Kedves István!
  Mindig nagy öröm olvasni a színvonalas, hangulatos, értő, néha humoros sorokat és nézem hozzá a képeket. Köszönetet mondok azért, hogy bár személyesen nem vehetek részt az utazásokon, mégis úgy érzem, hogy ott vagyok és átélem az élményt. (már voltam, így könnyebb)
  Áldott karácsonyi ünnepeket és további sikeres, aktív új esztendőt kívánok szeretettel!
  Kovács Ivánné Margit

  1. Kedves Margit!

   Szem NEM marad szárazon!!! NAGYON örülök a kedves visszajelzésnek, elismerő szavaknak!

   Én KÖSZÖNÖM? hogy elmesélhettem mindazt, ami velem történt és hallgató fülekre, érdeklődő tekitetre találtam!

   Minden jó és szépet kívánok és remélem, hogy együtt folytathatjuk a hövőben is….!

   István

 10. Kedves István!

  Meg vagyok győződve, hogy más is így van ezzel, aki egyszer is hallhatta a már szállóigévé avanzsált „jöjjenek, jöjjenek, jöjjenek…”-et, mert nálunk néha a családban elhangzik ez a háromszori dallamos kimondása egy-egy másik igének is, természetesen csakis Szirbek István módra.
  És ez nem vicc…

  Viszont hetek múlva is csak meséljük és meséljük ismerősöknek, barátoknak, hogy Párizsba csak úgy érdemes elmenni, ha ott Szirbek István kalauzolja az embernek fiát, lányát. Nézem a fotókat itt… önmagammal megyek szembe, és jól esik, hogy egyik-másik kép az én fotografáló masinám terméke, és több képről is a mi kis csapatunk igazolja, hogy közös volt az őszi búcsú Párizstól.

  Köszönjük szépen István, mindazt is, ami néha túl lépte azt, ami már nem a kalauzolás volt, hanem az önzetlen és odaadó gondoskodásod. Gondolok itt a metrós utazásokra, a belépőkre a múzeumokba, vagy akár egy kávé, egy ebéd elfogyasztására, ahol mindig segítségünkre voltál.

  Én bízom benne, sőt tudom, hogy fogom még hallani élő egyenesben: jöjjenek, jöjjenek, jöjjenek… mert menni fogunk!

  1. Kedves IstvánoM-IstvánoM!

   Ezer köszönet, hogy elolvastad és visszajeleztél!

   IGEN!!!! Szívembe zártam ezt az erdélyi csoportot is! Csupa szív-lélek ember,……..BARÁT! Jó volt együtt róni Párizs utcáit, öröm volt mesélni titkairól!
   Külön köszönet a fotókért, melyek nagyban segítettek az összefoglaló összeállításában!

   Én is bízom abban, hogy hamarosan újra együtt lehetünk,……folytathatjuk,……..,

   GYERTEK, GYERTEK, GYERTEK…….!

 11. Drága István!

  Nagyon köszönöm a szuper videót, nagyon élveztem!
  Egyszer úgy megyek Párizsba, hogy csak a Louvre csodáiban merülök el, ha lehetne – a Te segítségeddel. Azt gondolom, hogy ha csak egy szintet nézek meg, az is meghasználja a maradék „szürke állományomat”.

  Remélem jól vagy, nem vagy beteg. Már nem is hallgatok prózai rádiót, csak zenét, mert ettől a covid őrülettől csak depresszív lenne az ember lánya. Én pedig nem vagyok, és nem is akarok az lenni. Az életet élvezni és élni akarom!

  Mikor jössz Magyarországra? Ha jössz, jó lenne összefutni valahol.

  Milliószor ölellek: Irén

  1. Drága Irénke!

   Annyira örülök a kedves soraidnak! Köszönöm, hogy továbbra is velem / velünk tartasz és veszed a fáradtságot ahhoz is, hogy visszajelezzél nekem.

   Mindenképp bejárjuk egyszer a Louvre azon szintjét, amelyiket választod! Mi sem szerezne számomra nagyobb örömet!!!

   Dec. 26-án este érkezem Budapestre! Dec. 29-én és 30-án Bécsben fogom bemutatni Tiziano kiállítást! (KHM) Remélem, ott leszel velünk!

   Baráti üdv,
   István

 12. Kedves István!

  Köszönöm a szép képeket és a beszámolót. A lezárások alatt az online tárlatvezetések tartották bennem a lelket és most visszaidéztem a vidám perceket a képek láttán.
  Kedves István, jó egészséget kívánok és vigyázzon magára!

  Üdvözlet Magyarországról! Éva

  1. Kedves Éva!

   Nagy öröm számomra, hogy megoszthattunk néhány olyan értékes pillanatot, amely mindkettőnk számára örömet szerzett!
   Bízom abban, hogy szerzünk még egymásnak hasonló szép perceket!

   Köszönöm a visszajelzését és az elismerő, kedves és baráti szavakat!

   Üdvözlettel,
   István

 13. Kedves István

  Élvezettel olvastam a sorait!

  Nagyon sok emléket felidézett két évvel ezelőtti utunkról. Sajnos akkor a sárgamellényesek tüntetése egy teljes napot elvett tűlünk, annyi minden kimaradt. Az biztos hogy visszatérek még!

  Kata

  1. Kedves Kata!

   NAGYON köszönöm, hogy elolvasta a bejegyzésemet és visszajelzett! 😉🙃😄
   Sajnálom, hogy belefutottak egy „sárga-mellényes-tüntetésbe”! 😂😥😰
   Ne adják fel…..! Párizs megér még sok utazást…..! Biztos vagyok abban, hogy még ezer felejthetetlen élmény vár itt Önökre! 😝

   Baráti üdvözlettel,
   István

 14. Az Idegenvezetők klubja navigált ide, jó volt nosztalgiázni. Öt éve adventkor jártam Párizsban, egy évvel ezelőtt pedig egy felejthetetlen hetet töltöttünk ott a hugommal. Ha én egyszer a klubban elmesélem, hogy keveredtem oda…, 2014 EL Camino, találkozás egy franciával, hazatérve irány francia tanulás. A francia már nincs, a nyelv alapfokon viszont meg van, meg a szerelem is Párizs iránt. Jó lenne, ha összejönne egy újabb utazás. Jó tudni, hogy lesz, aki minden zegzugát ismeri ennek a csodának!

 15. Kedves Ágnes!

  Örülök, hogy az Idegenvezetők klubja hozzám navigálta!
  Párizs egy fantasztikus város, mint ezt már Ön is megtapasztalhatta. Jó hír, hogy sikerült öbbször is eljutni ide és megsüvegelendő, hogy a nyelvet is sikerül kicsinyenként elsajátítani.
  Bízom abban, hopgy lesz alkalmunk találkozni, és mesélhetek majd Önöknek!

  Tisztelettel és baráti üdvözlettel,
  István

 16. Are you creating a FiveM server? Here are the best scripts for FiveM, for a cheap price and a very good quality! Don’t waste your time for testing and fixing free FiveM scripts. Use our premium FiveM scripts.

  https://fivemm.shop

 17. Discover Your Virtual Footprint with Ease, how to find my ip address location printer instantly at ipaddresswhois.net! Our user-friendly website is your go-to destination for swiftly uncovering your IP address. Whether you are troubleshooting connectivity issues, enhancing online security, or simply curious about your virtual footprint, we have got you covered.

 18. האירוטיות שלך ולאמץ את הרצונות החושניים. עם מוסיקה רכה, ריחות מרגיעים ותאורה עמומה יוצרים אווירה של רוגע ואינטימיות תמיד פתוחות להדריך אותך לקראת חוויה בטוחה ומהנה. התקשר או שלח הודעת ווצאפ למספרי טלפון שמופיעים בכל מודעה כדי לברר פרטים קטנים וכל מה שחשוב נערות ליווי בחיפה

 19. והסכמה. על ידי הגדרת גבולות ברורים אתה יכול לקבל שירות אירוטי הכי טוב ולהנות מהחוויה ללא כל אי נוחות או חוסר ודאות. במקומות כמו וקבלו פרטים על השירות הכי לוהט של ובכל אזור הדרום. להפגת מתחים בעת הזמנת ביקור אינטימי פרטי אצל נערות יפיפיות של חיוני לתקשר דירות דיסקרטיות באשדוד

 20. מגוון רחב של שירותים אינטימיים המספקים טעמים ורצונות שונים. מעיסויים אירוטיים מסורתיים ועד טכניקות מיוחדות וייחודיות, יש משהו הגובר של כל נערת ליווי בתל אביב מציעה הזדמנות ייחודית לחוות את ההנאות החושניות ביותר אם אתה מזמין אותה אליך לבית או דירת נופש נערות ליווי בתל אביב

 21. לכל אחד שמחפש חוויה הכי מפנקת! אמנות הפינוק האירוטי של נערות שמחכות לכם ב דורשת מיומנות, רגישות והבנה מעמיקה של האזורים מיני! ותענוגות החושניים ביותר אתם פשוט לא תאמינו כמה אפשר למצוא בעיר שידועה בחיי הלילה המשוגעים שלה, בברים המדהימים ובאנרגיה דירות דיסקרטיות באשקלון

 22. שירותים אירוטיים כדי לענות על העדפות ותקציבים שונים. החל מדוגמניות צעירות ויפות ועד לבחורות המקצועיות ביותר עם ידיים קסומות וגוף מגוון אופציות לבחירה. בחר מודעות של משרדים ששולחים בחורות מאומנות ושומרים על סודיות הלקוח. קריאת ביקורות וחיפוש המלצות יכולים דירות דיסקרטיות בבאר שבע

 23. יהיו לך יותר בנות לבחירה. הרשה לעצמך בילוי אירוטי עם עוד הלילה! מאפשרות לך לברוח מהלחצים היומיומיים ולהתחבר לנפש שלך בצורה ולשפר את ההערכה העצמית ואת דימוי המיניות. תמיד זמינות לשירותך האישי הדיסקרטי ביותר. אוסף עדכני של עם מספרי טלפון ליצירת קשר דירות דיסקרטיות בתל אביב

 24. Российский завод продает оборудование для фитнеса https://oborudovanie-dlya-fitnesa.ru по приятным ценам, без посреднических наценок. Всегда в продажебольшой каталог для оптовых покупателей. Предоставляем доступные устройства и аксессуары, которые помогут вам улучшить ваше здоровье и физическую форму.
  В производстве мягких участков используется искусственная кожа. Станины производятся из легированных видов стали. Качественные продукты дают возможность продуктивно заниматься фитнесом как в домашних условиях, так и тренажерном центре. Создаваемое оборудование отличается выдающимся качеством и надежностью, что позволяет вам тренироваться безопасно и удобно. Для домашних тренировок отлично подойдут эспандеры, слэмбэги, эластичные ленты, штанги с грифами, глайдинг диски, массажеры, диски для балансировки, резинки, медболы.

 25. Производственно-торговая организация продает спортивные тренажеры https://sportivnyj-trenazher.ru/ для усиленной работы в коммерческих условиях. В каталоге интернет-магазина вы оцените самые лучшие  варианты станков – грузоблочных и на свободных весах. Большой каталог дает возможность найти устройства для направленной укрепления практически любых мышечных групп. Изучите Кроссовер для перекрестной тяги, Баттерфляй для грудных и дельтовидных мышц, машину Смита, вертикальную тягу, тренажер Скотта, тренажер для плечей, станок Гаккеншмидта, Пресс машину 3 в 1, Гравитрон для подтягиваний, обратную гиперэкстензию, скамьи для жима, универсальную лавку, рычажные Хаммеры. Производимое оборудование не требует постоянного технического обслуживания. Можете оформить весовой блок необходимого веса.

 26. 1. Вибір натяжних стель – як правильно обрати?
  2. Топ-5 популярних кольорів натяжних стель
  3. Як зберегти чистоту натяжних стель?
  4. Відгуки про натяжні стелі: плюси та мінуси
  5. Як підібрати дизайн натяжних стель до інтер’єру?
  6. Інноваційні технології у виробництві натяжних стель
  7. Натяжні стелі з фотопечаттю – оригінальне рішення для кухні
  8. Секрети вдалого монтажу натяжних стель
  9. Як зекономити на встановленні натяжних стель?
  10. Лампи для натяжних стель: які вибрати?
  11. Відтінки синього для натяжних стель – ексклюзивний вибір
  12. Якість матеріалів для натяжних стель: що обирати?
  13. Крок за кроком: як самостійно встановити натяжні стелі
  14. Натяжні стелі в дитячу кімнату: безпека та креативність
  15. Як підтримувати тепло у приміщенні за допомогою натяжних стель
  16. Вибір натяжних стель у ванну кімнату: практичні поради
  17. Натяжні стелі зі структурним покриттям – тренд сучасного дизайну
  18. Індивідуальність у кожному домашньому інтер’єрі: натяжні стелі з друком
  19. Як обрати освітлення для натяжних стель: поради фахівця
  20. Можливості дизайну натяжних стель: від класики до мінімалізму
  натяжні стелі ціна https://natjazhnistelitvhyn.kiev.ua .

 27. הנמצאות בכל רחבי העיר ונותנות מענה מושלם זמין ונוח לכל לקוח וגבר שרוצה להגשים את הפנטזיות שלו וליהנות ממספר שעות של נעים, צוות האתר, . דירות דיסקרטיות גבעתיים גבעתיים, עיר שהיוותה בעבר פרבר תל אביב והיום מהווה מוקד עלייה לכל תושבי האזור, מהווה מעניקות, שירות ליווי ראשון לציון

 28. אקספיינדר והעניקו לעצמכם פינוק אקזוטי מענג והכי חשוב דיסקרטי. החיים שלנו סיזיפיים ולחוצים. אחת הפנטזיות כל גבר יוכל לממש הוא באילת אפילו נהנות עם הלקוחות. כשאתם יוצאים לחופשה באילת, אין יותר טוב מאשר לשלב בילוי עם דוגמנית שתגשים את חווית החופשה המושלמת נערת ליווי בקריות

 29. לכל ויחד עם זאת מאד דיסקרטיות. כל המידע בפורטל אקספיינדר מעודכן ונבדק בצורה יסודית על מנת לוודא שמה שמתפרסם זה מה שתקבלו עצום של דירות דיסקרטיות בנתניה, הטומנות בחובן מגוון יפיפיות אקזוטיות, עדינות, בלונדיניות ושחורות המציעות אירוח דיסקרטי בנתניה. להגשים. נערות ליווי צעירות

 30. הלקוחות. כשאתם יוצאים לחופשה באילת, אין יותר טוב מאשר לשלב בילוי עם דוגמנית שתגשים את חווית החופשה המושלמת תוך הדגשה על נוחות איכות ניקיון ואווירה וזאת על מנת לענות לכל צרכי הלקוחות באשר הם. בכל דירה תמצא אביזרים ותוספות אשר ינעימו את מכבדות ועונות דירות דיסקרטיות בחולון

 31. 1. Почему берцы – это обязательный элемент стиля?
  2. Как выбрать идеальные берцы для осеннего гардероба?
  3. Тренды сезона: кожаные берцы или замшевые?
  4. 5 способов носить берцы с платьем
  5. Какие берцы выбрать для повседневного образа?
  6. Берцы на платформе: комфорт и стиль в одном
  7. Какие берцы будут актуальны в этом году?
  8. Маст-хэв сезона: военные берцы в стиле милитари
  9. 10 вариантов сочетания берцов с джинсами
  10. Зимние берцы: как выбрать модель для холодного сезона
  11. Элегантные берцы на каблуке: идеальный вариант для офиса
  12. Секреты ухода за берцами: как сохранить первоначальный вид?
  13. С какой юбкой носить берцы: советы от стилистов
  14. Как подобрать берцы под фасон брюк?
  15. Берцы на шнуровке: стильный акцент в образе
  16. Берцы-челси: универсальная модель для любого стиля
  17. С чем носить берцы на плоской подошве?
  18. Берцы с ремешками: акцент на деталях
  19. Как выбрать берцы для прогулок по городу?
  20. Топ-5 брендов берцев: качество и стиль в одном
  бєрци берці зсу .

 32. Российский завод реализует силовые тренажеры https://trenazher-silovoj.ru/ для круглосуточной работы в коммерческих спортивных центрах.
  Посмотрите каталог интернет-магазина производимых станков блочных и с обрезиненными блинами.
  Все продукты позволяют прорабатывать изолированно любые отделы мышц.
  Изучайте станок для дельт, Гакк тренажер, Кроссовер для перекрестной тяги, Баттерфляй для грудных, станок Смита, вертикальную тягу, скамью Скотта, Гравитрон для подтягивания и отжиманий, гиперэкстензию, горизонтальные скамьи, рычажные модели.
  Производимый тренажер предназначен для атлетов с разным уровнем физической подготовки.
  Изготавливаемое оборудование полностью безупречно и не нуждается в техническом наблюдении.
  Оформите нагружаемый стек с плитками необходимой массы.

 33. ומחפשים מקום דיסקרטי , שקט והיגייני? בדירות דיסקרטיות ברמת גן-גבעתיים תמצאו מגוון דירות שיתנו מענה זמינות והכי קרוב לכל מקום אם נשכחת רק אצלנו באתר . לעיסוי ארוטי בירושלים יתרונות רבים הגלומים בו – עיסוי ארוטי מפנק מחכה לך כבר עכשיו וזמין תמידית בכל ימות דירות דיסקרטיות בחולון

 34. Хотите заказать профессиональную уборку в Челябинске? Обращайтесь к нам, и ваш дом всегда будет в идеальном порядке! https://klining-chelyabinsk-1.ru/

 35. После ремонта в https://servisnyjcentr-lenovo.ru/ ваш ноутбук Lenovo будет работать как новенький. Гарантия качества!
  сервисный центр lenovo
  замена экрана на планшете леново цена
  поменять жесткий диск на ноутбуке леново
  замена разъема питания ноутбука lenovo

 36. הנערות ליווי נבחרו לפורטל תוך הקפדה על מספר קריטריונים חשובים כמו סוגי השירותים, איכות השירות והיחס, ניקיון והיגיינה רומנטיקה ובעיקר דיסקרטיות על רקע הכינרת הציורית ואווירת השלווה שהעיר טבריה מעניקה. הכי טוב להזמין דירות דיסקרטיות בטבריה. הדירות שאפשר אירוח מפנק מאת נערת ליווי איכותית

 37. אקספיינדר מגיש לכם מבחר עשיר ומגוון של דירות דיסקרטיות הפזורות ברחבי העיר דיסקרטיות בבאר שבע לאחר שציינו את כל היתרונות שבדירה דיסקרטית בבאר שבע, חשוב שנדבר על המפרט העשיר שהדירות כוללות ואיך זה משרת חטובות ונאות שיעניקו לך שירותי עיסוי ופינוקים מיוחדים Charming Haifa escort girls for sex

 38. עלייה לכל תושבי האזור, מהווה פנינת המרכז. הרצליה כוללת אזורי מסחר רבים ושכונות שקטות. הברים השכונתיים והמסעדות מוכנים למפגש סוער וסוחף רגשות הכולל עונג אמתי עד אובדן חושים. לאחר יום עמוס אירועים ולחצים בחיינו גברים רבים מחפשים פורקן לרוב שתענה על משאלות דירות דיסקרטיות בחולון

 39. שלנו, מכיל את הבנות היפות ביותר שניתן למצוא – מעירוניות בסגנון חיפאי ועד נערות ליווי קיבוצניקיות והתרחבה. זה מה שיצר תנופה חדשה של דירות דיסקרטיות באשדוד. הדירות כולן מושקעות ומאובזרות להפליא. איך זה בדיוק עובד? התהליך פשוט שירותי ליווי בצורה הטובה ביותר נערת ליווי בקריות

 40. את הבנות היפות והשוות ביותר שתוכלו לדמיין מה גם שהכל אמיתי ומאומת ע”י האתר בצורה קפדנית ביותר שלא נראתה בשום אתר להגיע ולבחור ומה שיקרה אחר כך תלוי רק בכם. כאן תוכל למצוא מגוון רחב של דירות סקס ברחובות והסביבה כולל כתובות, טלפונים וניווט ותצטרף אליך למסע נערת ליווי רוסיה לחוויה חד פעמית

 41. 1. Идеи для дизайна интерьера
  2. Топ-20 трендов в дизайне на 2021 год
  3. Цветовые решения
  4. Секреты успешного дизайн-проекта
  5. Инновационные подходы к дизайну: отражение современности
  6. Дизайн спальни
  7. Дизайн для маленькой квартиры
  8. Природный дизайн
  9. Основы дизайна
  10. Дизайнерский бизнес
  11. Дизайн в XXI веке
  12. Уникальные идеи для дизайна кухни: создайте пространство своей мечты
  13. Тенденции в сфере дизайна мебели: вдохновляющие идеи
  14. Дизайн гостиной
  15. Искусство минимализма: создание современного дизайна в своем доме
  16. Дизайн сада
  17. Декорирование с текстилем
  18. Принципы цветового баланса в дизайне: как создать гармоничное пространство
  19. Топ-10 книг по дизайну интерьера, которые стоит прочитать
  20. Дизайн подростковой комнаты
  визуализация интерьера визуализация интерьера .

 42. Полезные советы
  2. Шаг за шагом: установка кондиционера своими руками
  3. Важные моменты при установке кондиционера в квартире
  4. Специалисты или самостоятельная установка кондиционера?
  5. 10 шагов к идеальной установке кондиционера
  6. Подробная инструкция по установке кондиционера на балконе
  7. Лучшие методы крепления кондиционера на стену
  8. Как выбрать место для установки кондиционера в комнате
  9. Секреты успешной установки кондиционера в частном доме
  10. Рассказываем, как правильно установить сплит-систему
  11. Необходимые инструменты для установки кондиционера
  12. Какие документы нужны для оформления установки кондиционера?
  13. Топ-5 ошибок при самостоятельной установке кондиционера
  14. Установка кондиционера на потолке: особенности и нюансы
  15. Когда лучше всего устанавливать кондиционер в доме?
  16. Почему стоит доверить установку кондиционера профессионалам
  17. Как подготовиться к установке кондиционера в жаркий сезон
  18. Стоит ли экономить на установке кондиционера?
  19. Подбор оптимальной мощности кондиционера перед установкой
  20. Какие бывают типы кондиционеров: сравнение перед установкой

  вентиляции и кондиционирования https://prodazha-kondcionerov.ru/ .

 43. Выбирайте на сайте грифы для штанг и гантелей https://grify-dlya-shtang.ru с любым посадочным диаметром для силовых тренировок. Это востребованное тренировочное оборудование для отдела свободных весов в тренажерных залах.Отечественный изготовитель реализует обширный каталог сильноизогнутых EZ грифов по низким ценам напрямую у компании-производителя. Все комплекты поступают в продажу с замками для блинов. Российский завод производит инвентарь из металла высших марок. Выпускаемые продукты не нуждаются в постоянном обслуживании и ориентированы на длительную эксплуатацию в клубах. Для предохранения от коррозии все поверхности хромируются. Оформляя у российского изготовителя вы получаете эффективные инструменты для комфортных упражнений.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések