PÁRIZS ÉS A KOZMIKUS VILÁG

Minden ami „SZZZzzzzz-el” kezdődik öSSSSssssszeköt bennünket és fontos számunkra: A szerda, A szombat és A SziSza! A második virtuális előadásomon Párizsba invitáltalak benneteket. A Louvre híres üvegpiramisáról és társairól meséltem, és együtt próbáltuk megérteni azt, hogy hogyan tükrözik ezek az épületek François Mitterrand kozmikus gondolatait? Az előadásról készült, – képekkel illusztrált – összefoglalót, és videofelvételt találhatjátok az alábbi bejegyzésemben.

MITTERRAND ÉS A HÍRES PÁRIZSI ÉPÜLETEK

François Mitterrand több mint tíz jelentős épülettel gazdagította Párizs amúgy is hihetetlenül értékes építészeti kínálatát. Ezek közül talán a legismertebb és leghíresebb, a Louvre múzeumának bejáratául szolgáló üvegpiramis. Hogyan tükrözi ez az építmény az elnök, világról és túlvilágról alkotott gondolatait és hogyan kapcsolódik virtuálisan a többi építményhez? Erről szól az alábbi bejegyzésem!

MIÉRT PONT PIRAMIS?

Mitterrand nagy ismerője és csodálója volt az ókori Egyiptom civilizációjának. Ő maga hallgatag és sokak szerint szfinxre emlékeztető ember volt. A piramis mint forma, több történelmi szállal is kötődött ehhez a helyhez. A Tuileriák palotájának véres ostromára emlékezve, egy hatalmas gúlát emeltek az épület udvarán, de ez volt a terv a nagy francia forradalom 100. évfordulóján is.

PÁRIZS KOZMIKUS KÖZPONTJA

A Louvre bejáratának megépítése, különösen fontos volt az elnök számára! A város kelet-nyugati tengelye, amely nap-mint-nap a Nap járásának kozmikus útvonala, itt találkozik az észak-déli tengellyel. Az észak felé vezető képzetlebeli utat 135 bronz szeggel jelöltette meg. Tudjuk, hogy az ókori fáraók fellépkedve a piramisuk lépcsőin, beszálltak a napbárkába, amely az északi sarkcsillag kapuján belépve az örök élet vizein haladt körbe-körbe! Így számára a Louvre udvara nem volt más, mint a két kozmikus útvonal találkozása!

AZ ÖRÖK KOZMIKUS KÓD

A Louvre piramisa tökéletesen harmonizál a gízai nagy piramis arányaival. Ezek a számok pontosan tükrözik az aranymetszés számait, amelyről egy rövid beszámolót tartok a lap alján megtekinthető videómban. A világban minden ezen matematikai törvényszerűség alapján épül fel, és működik. Jól megfigyelhető ez a hurrikán formáján, a csigaház alakján és azon is, ahogyan a napraforgó szemek elhelyezkednek a növény virágjában. Így rajzolódik és kristályosodik ki a káoszból a rend, és természetesen a Louvre piramisának arányai is ezen univerzális kozmikus kódnak felelnek meg.

LOUVRE A SZENT HELY

Felülről rápillantva rögtön felfedezhetjük, hogy a piramis tökéletes mértani formák közepén áll. Ezen négyzetek és háromszögek rajzolata nem más, mint egy horoszkóp, amelybe tükröződnek az égi csillagjegyek. A kozmikus égi rend földi vetületével találkozhatunk, amikor a Louvre bejáratához érkezünk. Nem más ez, mint a tudás szent temploma!

PIRAMISOK ÉS KAPCSOLATOK

Érdekes módon, a Louvre udvarában két piramist találunk. A képen (1) számmal jelzett építmény, egy – az égből a föld felé mutató – fény-gúla. Mint láthatjuk a középső képen, ez sem biztosít fizikai kapcsolatot a földdel, mint ahogyan a (2) számú álló piramis is csak rámutat az égre. A nagy különbség az, hogy itt beléphetünk és közelebb juthatunk a kozmikus világ megértéséhez. A bejárat nagyon kicsi, hiszen csak kevesen vagyunk olyanok, akik meg is értik a hely üzenetét!

A VÁROS NYUGATI KAPUJA

Párizs nyugati külvárosában, a modern felhőkarcolók üzleti negyedének központjában áll az a diadalkapu, amelyet ugyancsak Mitterrand építtetett. Szimbolikájában a nyugat, a lemenő nappal, minden civilizációban a túlvilágra utal. Onnan érkezhetnek a „túlvilágiak” hozzánk, ezen a hatalmas nyitott ajtón keresztül. A városrész két végében álló furcsa lámpák, ultra-modern reptéri világítóeszközöknek tűnnek, melyek a fel és leszállásban segédkezhetnek!

EGY KOZMIKUS DIADALKAPU

A Grande Arche de la Défense 4500 m² felületű tetején, egy olyan zodiákust alakítottak ki, amelynek négy süllyesztett eleme, négy csillagképre utal. Ezek megegyeznek a gizai nagy piramisból kivezető nyílások irányával és útmutatásával. Tehát itt újra összekapcsolódunk az éggel, a múlt nagy civilizációival és kozmikus harmóniát teremtünk a múlt és a jelen között.

A VÍZSZINTES TÜKÖR

A város történelmi, kelet – nyugati tengelyét zárja le a két épület: Musée du Louvre, és a La Grande Arche de la Défense. A Louvre piramisa kapcsán láttuk, ahogy az ég és a föld viszonylatában alakult ki egy kapcsolat, az ég csillagtérképe tükröződött a 7 medencében, miközben a gúla csúcsa, mint egy adó-vevő megpróbál egy vertikális kapcsolatot teremteni. Itt most egy horizontális szimmetriát láthatunk, ami jelzi számunkra, hogy a földi viszonylatban is lehetséges a tökéletes tükröződés. A részleteket az alábbi videóból megtudhatjátok.

…ÉS A LISTA HOSSZÚ!

Természetesen mindazon gondolatiság és törvényszerűség, amit leolvastunk a Louvre és a Diadalív példájából, igaz Mitterrand további építményeire is. Ezekkel majd egy következő előadásom alkalmával foglalkozom. Bízom abban, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket és ha legközelebb Párizsban jártok, vagy ha a TV-ben látjátok ezeket az épületeket, akkor másképp néztek majd rájuk! Ha ez így van, akkor nem volt hiábavaló, hogy leírtam, elmondtam és nem volt hiábavaló, hogy Ti elolvastátok a gondolataimat!

Az alábbiakban megnézhetitek az előadásomról készült videofelvételt! Kérem, hogy ne felejtsetek el írni egy sort a lap alján található kommentablakba! KÖSZÖNÖM!

https://www.facebook.com/istvan.szirbek/videos/3511119728915871/

Az előadás a 3:30 percnél kezdődik és a 1.15.00-ig tart!

Galéria

Megosztás

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések