VERSAILLES TÜKÖRTEREM

A Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház szervezésében január 17-én egy nagysikerű előadást tartottam, melynek során mesélhettem a híres Tükörterem múltjáról és jelenéről. A gyönyörű képek segítségével, besétáltunk a Napkirály mesés világába és megpróbáltuk megérteni a Galerie des glaces titkait. Az előadásról készült képeket és videofelvételt találhatjátok az alábbi összefoglalóban. Jó szórakozást!

Kérem írjátok le az észrevételeiteket, hozzá(M)szólásaitokat a lap alján található kommentablakban! KÖSZÖNÖM!

2022. január 17. / BUDAÖRSI JMMK

A Galerie des Glaces, avagy a Tükörterem, a Versailles-i kastély barokk épületegyüttesének legszebb és leghíresebb ékessége. Esőben, hóban, szélben, vagy tűző napsütésben turisták milliói várakoznak órákon át arra, hogy beléphessenek a Napkirály kedvelt termébe. Azonnal kattognak a fényképezőgépek, hogy megörökítsék a lélekemelő pillanatot. Bármerre nézünk, szemet gyönyörködtető csodákkal találkozunk! A híres tükrökben egyszerre látjuk magunkat és a mesés kerteket. Gyönyörű márványszobrok és gyertyatartók kísérik izgatott lépteinket, míg a fejünk fölötti csillárok Lully zenéjére járják ma is táncukat. A mennyezetet beborító festmények fennen hirdetik XIV. Lajos dicsőségét! Sétáljunk végig együtt a híres Tükörtermen, csodáljuk meg kincseit, és tegyük mindezt úgy, mintha a Napkirály vendégei lennénk!

***Az előadásról készült videofelvétel megtekintéséhez, kérem kattintsatok az alábbi linre!

Galéria

Megosztás

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on twitter
Share on linkedin

10 válasz

 1. Kedves István!

  Nekem sikerült online ott lenni az előadáson.
  Természetesen ez az előadás is nagyon élvezetes volt tanulságos és szórakoztató.
  Mikor először voltam Párizsban sajnos nem te mutattad be Versailles-t, de második alkalommal a te általad szervezett utazásodon csodát láttunk ! A palota kertjében tűzijáték, lézer, görögtűz várt ránk.
  ,Nem hiába! Istváni” minden utazásod, előadásod,…….. mert mindig csodát hallunk és láttunk a segítségeddel!

  Erzsike

 2. Kedves Erzsike!

  Nagyon örülök, hogy ismét velem, velünk tartottál és találkozhattunk az online közvetítés segítségével!

  KÖSZÖNÖM az ilismerő, baráti szavakat az előadásammal és a közös utazásainkkal kacsolatban! Bízom abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk személyesen is!

  Baráti üdvözlettel,
  István

  1. Kedves Júlia!

   Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy eljöttél és személyesen hallgattad meg az előadásomat Budaörsön.😘 Külön köszönet azért, hogy elhoztad egyik tanítványodat! 😆Bárcsak több tanár lenne olyan, mint Te……!

   Őszinte barátsággal,
   István

 3. Kedves István!

  Idős is vagyok, falun is élek, ilyen szintű kulturális élményekben nem lehetne részem a SZISZA nélkül! Nagyon szépen köszönöm, további jó egészséget, kitartást kívánva!

  Szeretettel: Karola néni

  1. Kedves Karola néni!

   Nagy örömet szerzett nekem ezzel a visszajelzésével! Őszintén örülök, hogy időről-időre találkozhatunk a virtuális előadásaimon!
   Számomra az öröm és a megtiszteltetés, hogy velem / velünk tart!

   Ezután is szeretettel várom!

   Tisztelettel és baráti üdvözlettel,
   István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hasonló bejegyzések