Utazás Franciaország szívében: Bourges 1.

bourges

A SziSza baráti köre, 2018. július 4-11. között egy újabb franciaországi utazásra indul:”Loire menti csodák”! Fedezzük fel  együtt Franciaország szívében Bourges városának csodáit! Idegenvezetőként egy első „felkészülök-útra” indultam Berry-be és millió csodát találtam!

Ezekről szeretnék ebben és a következő bejegyzéseimben mesélni nektek!

BOURGES: MESE-TANYA

A Moulon folyó partján, egy barátom vadregényes házában tölthettem három boldog napot! Milyen fantasztikus lenne a nyári úton meglátogatni őt, és egy boldog órát tölteni nála a folyó partján…!

BOURGES: SZT. ISTVÁN KATEDRÁLIS

Franciaország egyik legszebb, de építészetileg biztosan az egyik legizgalmasabb katedrálisa. Mint egy nagy nyitott könyv…..,  mesél majd nekünk a középkori emberek hitéről, gondolkodásáról  és világáról!

Irány a templom híres kriptája! Benne a XIII. sz.-i csodák között egy ritkaságszámba menő kincs: a középkori „JUBÉ”! Hogy miért olyan nagy csoda ez és mit kell tudni róla, az kiderül a vezetésem során!

Aki nyomdokaimban járva vállalja a 396 lépcsőt és felkaptat a templom tornyára, arra ez az elképesztő „látvány-csoda” vár majd! Igaz, júliusban mindez hó nélkül, de biztosra mondhatom: „úgy is megéri”…!

Most tessék nekem megmondani: hát nem gyönyörű??? ….és 1230 óta itt áll  méltóségteljesen ! Hogyan tudtak ilyen fantasztikus épületet építeni…??? Ennek fogunk utánajárni a nyári vezetésem során!

BOURGES: BOURBON GRAND MERCURE

 „Kénytelen voltam” feláldozni magam és itt vacsorázni….! Tudnom kellett, hogy megfel-e a csoportnak!? JELZEM megfelel! Nagy tárgyalásban vagyok velük, hogy ITT étkezhessünk….!

BOURGES: INTER-HOTEL BERRY

Már ki is választottam kéééééérem! Ebben a szobában fogok megszállni.! A jó hírem, hogy sok barátom  ott lesz velem! Fantasztikus utazásunk lesz, azt már biztosan tudom!

A következő blog-bejegyzésemben egy „Bourges-város” sétára invitállak benneteket!

Galéria

Megosztás

Hasonló bejegyzések