AZ EZERSZÍNŰ PROVENCE ÉS A KATHAROK FÖLDJÉN…! (2.nap)

A SziSZa baráti köre 2019. május 1 – 8. között egy fantasztikusnak ígérkező utazásra indul. Íme az 2. nap tervezett programja.

Érdeklődés, jelentkezés, további információk: szirbeki@gmail.com   

IF VÁRA ÉS MONTE CRISTO BÖRTÖNE

Reggel, Marseille Régi kikötőjéből hajózunk ki a Frioul szigetcsoport felé. Ahogy távolodunk a várostól, visszapillantva fantasztikus kép tárul majd elénk. If vára Franciaország egyik leglátogatottabb börtöne! Ma már könnyű bejutni és kisétálni, de valaha ez nem így volt ám!  

LEGENDÁS TÖRTÉNETEK: A RINOCÉROSZ, MONTE CRISTO ÉS MÉG SOKAN MÁSOK….

I Ferenc lovagkirály a XVI. század elején idelátogatott, hogy megtekintse a szigeten megpihenő híres rinocéroszt. Látva a hely stratégiai fontosságát kiadta a parancsot az erődítmény megépítésére, amelyből hamarosan börtön lett. A francia történelem híres alakjai adták egymásnak a kilincset…! Jobbnál jobb történeteket fogok mesélni a börtön udvarában! 

A BÖRTÖN LEGENDÁS LAKÓI: A VALÓSÁG ÉS A MESÉK…!

Ahogy celláról-cellára járunk majd, elmesélem a valaha ott fogvatartott személyek izgalmas, kalandokban gazdag történeteit! Kik, hogyan  laktak itt valójában és miért? Létezett-e Monte Cristo vagy Faria abbé? Hogyan és miért találta ki Alexamdre Dumas híres regényét és miért éppen itt játszódik az ismert történet?

AVIGNON ÉS A PÁPÁK FRANCIA PALOTÁJA

A középkori Európa történetének egyik legnagyobb szenzációja az avignoni pápák fogsága! De foglyok voltak-e ők itt valójában? Hogyan éltek és uralkodtak több mit hetven éven keresztül ebben a 15 000 m² gótikus palotaegyüttesben? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ!

A MAGÁNLAKOSZTÁLYOK, A KÁPOLNÁK, A KONYHA…

Elmondhatatlan érzés, ott sétálni, ahol a középkori történelmet irányító egyházi uralkodók laktak, dolgoztak, élték ünnep és mindennapjaikat. Járunk majd a freskókkal diszített, titkaikat őrző hálószobájukban, hallgatjuk suttogó imáikat a magánkápolnáikban, de bepillantunk oda is, ahol a finom falatok készültek….!

A RÉGMÚLT ÉS A MA KÉPEI ÖSSZEOLVADNAK

A palotasétánk során, minenki kezében tart majd egy tabletet! Miközben mesélek a különböző helyiségek funkciójáról és a benne történt eseményekről, ti majd a képernyőn megjelenő, a hajdani állapotot /berendezések, díszítések stb./ követhetitek a képernyőn! Ezzel a segédeszközzel egyszerre utazhattok a mában és a múltban! 

SUR LE PONT D’AVIGNON…..

Nagyon sokan ismerjük a híres dalt, amely az avignoni hídon táncolókról szól! Biztosan megtanuljuk és elénekeljük majd együtt, amikor felsétálunk a Rhône folyó fölé emelt XII. századi hídra. Mesés pillanatok várnak itt is ránk!

GIGONDAS, A FRANCIA BOROK KIRÁLYNŐJE

A Montmirail csipkés hegyvonulatainak védelmében található híres vidék nedűje, az egyik leghíresebb és legdrágább bor Franciaországban. Természetesen ellátogatunk egy magántermelő szőlőskertébe, megtekintjük pincéit és főleg csapra verjük legjobb borait! 

Szeretettel várom az alábbi „HOZZÁSZÓLÁSOK” rovatban véleményeiteket, észrevételeiteket!

Galéria

Megosztás

Hasonló bejegyzések