A HELYETTÜNK GONDOLKODÓ RODIN

Péntek esténként a SziSza baráti körének egy-egy izgalmas virtuális utazást kínálok! Így időről-időre együtt utazhatunk, tanulhatunk és szórakozhatunk. Ezen a héten Párizsba látogattunk, ahol Rodin életével, és híres műveivel ismerkedtünk! Ezen előadásról készült videofelvételt találjátok a bejegyzésemben.

Kérem, hogy jelezzetek vissza a lap alján található komment-ablakban, hogy tudjam, érdemes volt……! KÖSZÖNÖM!

A helyettünk gondolkodó Rodin / 2020. dec. 4.

Rodin neve az egész földkerekségen ismert! Párizsba érkezve, turisták milliói sétálnak be a múzeumába, hogy megcsodálhassák alkotásait. De vajon értik-e a modern szobrászat egyik atyjának valódi üzeneteit? Ki tudják-e olvasni a Gondolkodó szeméből, Rodin gondolatait?

Az előadás során az ő vezetésével lépünk be a lángoktól ostromolt Pokol kapuján. Hagyjuk, hogy egy drámai pillanatban odavezessen bennünket Calais híres polgárai elé, de ott állunk majd mellette akkor is, amikor éppen megszületik lelkében a Csók! Együttgondolkodva vele, megfigyelhetjük a formák és a rajtuk táncoló fény harcát, ahogy a látható felület alatt megbújik a keze alatt lüktető élet!  

Galéria

Megosztás

7 válasz

 1. Örültem az előadásnak, jó volt megtudni többet Rodin-ről. Egyik kedvenc helyem volt Párizsban, elbűvölőek a szobrai. Szívesen megnézném őket újra. 🙂

  1. …………….ááááááááááááááááááá, örülök, hogy velem / velünk sétáltál,………újra Rodin világában! Tényleg fantasztikusak a szobrai,………!
   Majd megnézzük őket együtt!

 2. Kedves István!
  Eddig nem tudtam csatlakozni, most utólag néztem meg Rodinről szóló előadást. Káprázatos előadás volt, nagyon sokat tanultam. Azt hittem ismerem Rodint, kiderült, hogy nem!
  Jövő pénteken itt leszek!
  Üdvözlettel:
  Etelka

  1. Kedves Etelka!
   Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy sikerült gazdagítanom a „Rodin-ismereteket”…….!
   Szeretettel várlak…………..!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések