PÁRIZS 2021. augusztus 25 – 29.

Újra eltelt egy év! Ebben az elmúlt “zűrös” időszakban, a SziSza baráti köre hétről-hétre találkozott, és fantasztikus közös élményeket élt meg együtt! Szívesen találkoznék veletek itt Párizsban, és köszönetem jeléül szívesen mesélnék nektek…! Az alább jelzett programot ajánlom szíves figyelmetekbe! Az utazás egyénileg történik, a programokon való részvétel fakultatív. További információkat és a felmerülő kérdésekre válaszokat privát üzenetben tudok szolgáltatni!

szirbeki@gmail.com

Franciaországban április óta folyamatosan javulnak a “vírus-mutatók“! A kormány folyamatosan oldja fel a megszorító intézkedéseket. A múzeumok, vendéglők teraszai kinyitottak, kültéren már most sem kell maszkot viselni és úgy tűnik, hogy június végére itt is visszakapjuk a “normális” életünket! MOST kell bejárni a várost, ezen a nyáron,……..tömeg turista-had nélkül,………amikor úgy érezhetjük, hogy minden a miénk és csak a miénk!

JAVASOLT PROGRAM

1. NAP / 2021. AUGUSZTUS 25. SZERDA

***A képekre kattintva, azok kinagyíthatóak!

ÉRKEZÉS – SZÁLLÁS

12:15 Javasolt indulás: Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről az Air France menetrend szerinti járatával. 14:40 Érkezés: Párizs – Roissy reptérre. Buszos transzfer a szállodába. Ajánlok egy 3*** belvárosi szállodát a Szent Márton csatorna partján.

 

MONTMARTRE

Indulás a Montmartre-ra! / tömegközlekedés – metró /. A Szent-hegy felfedezése: kisvonat, séta: a hajdani bálok világa, legendás művészek és alkotásaik, Tertre-tér + Sacré Coeur-bazilika / kripta, tetőkilátó.

2. NAP / 2021. AUGUSZTUS 26. CSÜTÖRTÖK

ILE DE LA CITÉ – NOTRE DAME DE PARIS – SAINTE-CHAPELLE – CONCIERGERIE

Indulás az Ile de la Cité-re. A párizsi Notre-Dame múltja, jelene és jövője. A királyi kápolna és mesés üvegablakai. Conciergerie: a forradalom várbörtöne.

JARDIN DU LUXEMBOURG – PANTHÉON – ARC DE TRIOMPHE – CHAMPS-ELYSÉE

Luxembourg kert: séta Párizs legnagyobb parkjában. Panthéon: híres lakói és művészeti értékei. Diadalív: a város egyik leghíresebb műemléke + esti pillantás a Fények városára. Séta a világhírű Champs-Elysée-n.

3. NAP / 2021. AUGUSZTUS 27. PÉNTEK

BASILIQUE SAINT-DENIS

Szent Dénes-bazilika: a gótikus építészet és művészetek csodás temploma. A francia királyok sírjai és síremlékei.

INVALIDES – MUSÉE RODIN – MUSÉE DU LOUVRE

Invalidusok: a Napkirály hagyatéka. Napóleon és a híres franciák síremlékei. Hadtörténeti múzeum: Mátyás király halotti pajzsa. *Rodin múzeum: *egyéni megtekintés. Tárlatvezetés a Louvre múzeumában.

4. NAP / 2021. AUGUSZTUS 28. SZOMBAT

ÉCOLE MILITAIRE – MONUMENT DES DROITS DE L’HOMME – LA TOUR EIFFEL – BATEAUX-MOUCHES

A Katonai Akadémia múltja és jelene. Az Emberi Jogok műemléke. Pillantás a városra az *Eiffel torony 3. emeletéről / * egyéni megtekintés. Hajókázás a Szajnán (1 óra).

OPÉRA GARNIER – MUSÉE FRAGONARD – GALERIES LAFAYETTE

A *Fantom operája / *kívülről. Fragonard parfüm múzeum + vásárlási lehetőség. Lafayette áruház+ tetőterasz, kilátó.

QUAI DE LA SEINE

Irány a párizsi éjszaka: esti séta a Szajna parton, tánc és szórakozás.

5. NAP / 2021. AUGUSZTUS 29. VASÁRNAP

CIMETIERE DU PERE-LACHAISE

Párizs legnagyobb temetőjének felfedezése. (44 hektár): találkozás a múlt híres embereivel + a sírkőszobrászat remekművei.

PARC MONCEAU – ? – TRANSFER

Séta Párizs egyik legszebb parkjában. Szabadprogram, VAGY az esetlegesen elmaradt programok pótlása. Indulás a reptérre, / buszos transzfer. 21:35 Indulás haza az Air France menetrend szerinti járatával. 23:45 Érkezés Budapest – Liszt Ferenc repülőtérre.

  

A várható költségekről szívesen nyújtok felvilágosítást!

Érdeklődés: szirbeki@gmail.com

Galéria

Megosztás

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on twitter
Share on linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hasonló bejegyzések