Az alábbiakban küldöm Nektek a SziSza baráti körének 2020. július 4 – 11. között tervezett utazásának 6. napi programját. Kérem, hogy a lap alján található kommentekbe írjátok le észrevételeiteket, hozzá(M)szólásaitokat! Kérem azokat, akik még nem jelentkeztek “előzetesen“, de érdekli őket a franciaországi utazás, írjanak nekem. Ezen fontos információ nyomán tudhatom, hogy hány főre foglaljam a szállásokat és szervezzem a programot! Várva visszajelzéseiteket……..KÖSZÖNÖM!

Bízva abban, hogy ismét sokan leszünk és egy újabb felejthetetlen élménnyel leszünk gazdagabbak!

FIGYELEM!

Ezen a héten küldöm a további napok programját és a költségvetésre vonatkozó adatokat! Kérem, hogy készüljetek a jelentkezési szándékotokkal, mert a repülőjegyeink opciója hamarosan lejár!

A HÉTVÉGÉN VÁROM A KONKRÉT JELENTKEZÉSEKET!

Az utazás a SZiSZa és a Travel Mind utazási iroda közös szervezése!

SZIBÉRIA ÉS AFRIKA KÖZÖTT

A “Le parc du Marquenterre“, egy hatalmas medence szélén terül el. Itt található Európa egyik legnagyobb madárrezervátuma. Hosszú repülésüket megszakítva, évről-évre szárnyasok milliói pihennek meg itt. A Somme folyó tölcsértorkolatánál kialakított 200 hektáros, kis tavakkal és mocsarakkal gazdagított terület, fantasztikus növény és állatvilágot is rejt.

AHOL A MADARAK OTTHON VANNAK

A hatalmas zöld területen elterülő természeti parkot 1973-ban hozták létre, és azóta folyamatosan fejlesztik. A látogatóknak három különböző típusú ösvényt kínálnak, melyeken számos megfigyelési pontot alakítottak ki. Azok számára, akiknek a madarak nemi és mindennapi élete nem lenne tökéletesen ismert, majd információkat kérünk……!

LE CROTOY, AHOL A FÖLD VÉGET ÉR

Ez a mesébe illő kisváros, a La Manche csatorna partján, egy földnyelv végén található. Természetesen felfedezzük homokos tengerpartját, történelmi városközpontját és egy kis “halász-vendéglőben” megkóstoljuk a tengeri herkenytűket is. Tengeri csiga, halak és béka ……terítéken!

KISVONATTAL A MOCSÁRVILÁGBAN

A “Le Chemin de fer de la baie de Somme” (CFBS) egy turisták számára működtetett kisvonat, amely február és december között közlekedik, és három tengerparti kisvárost köt össze. A fapados kocsikat, gőz, vagy dízelmozdonyok vontatják. A hangulatos kis utazásunk egy órán át tart majd.

ÁLLATVILÁG KARNYÚJTÁSNYIRA

A vonatozásunk fantasztikus bepillantást enged számunkra az észak-franciaországi területek hangulatába. A kirándulásunk során vonatunk a mocsárvidék ingoványai között kanyarogva lehetővé teszi számunkra, hogy egészen közelről megfigyelhessük a helyi növény és állatvilágot.

A SOMME KIKÖTŐJE

A kisvonatunkkal a Saint-Valery-sur-Somme kikötővárosba érkezünk majd. Ezen hangulatos kisváros lakói a XIX. században egy csatornát / Canal de Somme/, és egy hatalmas vitorlás kikötőt építettek. Megfigyeljük majd, hogy hogyan érkeznek a tengerről haza a halászhajók és talán azt is láthatjuk majd, hogy mi mindent sikerült a kivetett hálójukkal begyűjteniük.

A BÉKE ÉS A HARMÓNIA VILÁGÁBAN

Végigsétálunk majd a kisváros utcácskáin, amelyek mindig virágban fürdenek. Ellátogatunk majd a halászok templomában és ott megbeszéljük, hogy miért éppen Saint Valéry-ről nevezték el az épületet? Ezeken túl, számtalan csoda vár itt ránk, de ezek legyenek meglepetések! Akik velünk tartanak, …….ők biztosan megtudják majd……!

Az éjszakánkat Le Crotoy vagy környékének egyik hoteljében töltjük!

Szeretettel várom a visszajelzéseket, az előzetes jelentkezéseket az alábbi kommentekben! Köszönöm a program népszerűsítését a baráti körötökben!

István

Galéria
Megosztás
Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on twitter
Share on linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hasonló bejegyzések