Az alábbiakban küldöm Nektek a SziSza baráti körének 2020. július 4 – 11. között tervezett utazásának 5. napi programját. Kérem, hogy a lap alján található kommentekbe írjátok le észrevételeiteket, hozzá(M)szólásaitokat! Kérem azokat, akik még nem jelentkeztek “előzetesen“, de érdekli őket a franciaországi utazás, írjanak nekem. Ezen fontos információ nyomán tudhatom, hogy hány főre foglaljam a szállásokat és szervezzem a programot! Várva visszajelzéseiteket……..KÖSZÖNÖM!

Bízva abban, hogy ismét sokan leszünk és egy újabb felejthetetlen élménnyel leszünk gazdagabbak!

Baráti üdvözlettel: István

FIGYELEM!

Ezen a héten küldöm a további napok programját és a költségvetésre vonatkozó adatokat! Kérem, hogy készüljetek a jelentkezési válaszotokkal, mert a repülőjegyeink opciója mindjárt lejár!

Az utazás a SZiSZa és a Travel Mind utazási iroda közös szervezése!

EGÉSZ NAP A TENGERPARTON

***A képekre kattintva, azok kinagyíthatóak!

LE TOUQUET

A város hivatalos neve: Le Touquet-Paris-Plage, de mindenki “csak” Le Touquet néven emlegeti. Ebben a tengerparti mesés kis városkában töltjük az egész napunkat, pihenéssel és kikapcsolódással. Nem leszünk egyedül, mert a 4000 fős lakosság nyáron 250 000 turistát fogad vendégül, …..így minket is!

Az OPÁL TENGERTPART

Egy 800 hectáros erdősáv kíséri a homokos tengerpartot, melyet “Côte d’Opale“, azaz Opál tengerpart néven ismerünk. A “La Canche” folyó itt ömlik a tengerbe, amelynek különös színárnyalatot kölcsönöz. A zöld erdősáv és a mélykék tenger kékje között húzódik a sárga homokcsík, amelynek színárnyalatairól kapta ezen tengerpart a nevét.

A TENGERPARTI FÜRDŐHELY

Ez a vonzó tengerpart Párizstól csak 250 kilométerre fekszik. A főváros gazdag, burzsoáziához tartozó rétege a XIX. században alapította kényelmi szempontjai szerint. Ezért is nevezik a tengerparti üdülőhelyet “Touquet-Paris-Plage“-nak. Reggeli után fogjuk a törülközőnket és indulás a partra…..!

MINDENKI MEGTALÁLJA A MAGA ÖRÖMÉT

A koránkelőknek javaslom, hogy hozzanak futócipőt és még mielőtt a nap delelőre hágna, kocogjanak velem a tengerparton. Jelzem, – amennyiben rövidebb távra indulunk – megtehetjük ezt cipő nélkül is. Itt mindig fúj a szél, így a tengerpart egy ideális terep a sárkányeregetéshez. Akinek nincs kéznél az ügyeletes sárkánya, tőlem nyugodtan kérhet egyet. Igény szerint megszervezek egy segway túrát is! Nem kell tőle félni, zseniális játékszer!

GYERMEKKOROM EGYIK ÁLMA….

Fiatalkoromban imádtam a francia filmeket! Alain Delon és Jean-Paul Belmondo voltak a kedvenceim, de Pierre Richard felemás cipőjén is sokat nevettem. Nagy, elkerekedett szemekkel figyeltem azokat a jeleneteket, amikor a tengerparti “szél-vitorlásokkal” száguldoztak a nedves homokon! Már akkor eldöntöttem, hogy egyszer én is kipróbálom! Most lesz ez a pillanat és nagy örömömre veletek együtt élhetem át…..!

TENGERPARTI VILLÁK A XIX. SZÁZADTÓL – BRIGITTE MACRONIG

A városka központjának épületei zömében az 1950-es években épültek. Ezen házak között találhatjuk a “Les années folles” azaz “Az őrült évek” /1930/ időszakában emelt villákat. Akit a tengerpart sós levegője és annak bolond szele nem tartanak egész nap fogságukban, az tehet egy izgalmas sétát a belvárosban. Ahol a legtöbb turista áll majd, – biztosak lehettek benne – ott lakik Brigitte Macron férjével.

A FEDETT PIAC ÉS A HELYI PORTÉKÁK

Az “Őrült évek” idején / 1931 – 1932 / építették ezt az impozáns épületegyüttesből álló vásárcsarnokot. A félköríves árkádok alatt megtalálhatjuk a nagy hangon portékáikat kínáló árusokat, akik a Párizstól északra elterülő hatalmas mezőgazdasági terület portékáit kínálják. Aki szereti a piaci hangulatot feltétlen látogasson el ide és vásároljon mindenféle csemegét magának és nekem!

A VIZES JÁTÉKOK

Franciaország északi részének legnagyobb vízi-parkja! A hatalmas fürdő komplexum két részből áll: egy hatalmas üvegpiramissal lefedett belső térből, és egy külső medence-együttesből. Hatalmas csúszdák és különböző vízi-játékok gazdagítják a fürdőzők napi programját, így majd a miénket is. Jelzem, a centrumot most újítják fel és várhatóan érkezésünkkor már csillogó-villogó állapotban nyitva lesz!

RIEN NE VA PLUS….

Egy őrült éjszakai program keretében, a tengerparton álló látványos Casino Barrière / 1903 / fogad majd bennünket. A hagyományos játékgépek mellett 150 pénznyelő automata, Blackjack és Angol Roulette is rendelkezésünkre áll, hogy gazdagabban térjünk haza, mint ahogyan elmentünk otthonról. Bizonyos összeg fölött csekket is elfogadnak, de meglehet, az már nem a mi asztalunk lesz!

Az éjszakánkat Le Touquet vagy környékének tengerparti hoteljében, vagy annak környékén töltjük!

Szeretettel várom a visszajelzéseket, az előzetes jelentkezéseket az alábbi kommentekben! Köszönöm a program népszerűsítését a baráti körötökben!

István

Galéria
Megosztás
Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on twitter
Share on linkedin
Hasonló bejegyzések