NORMANDIA – BRETAGNE / 2024. június 8 – 16.

Kedves Barátaim, tisztelt Szalonisták! A SZiSza baráti köre 2024. júniusában egy Normandia-Bretagne nagykörútra indul. (9 nap / 8 éjszaka) Kérem, hogy olvassátok el figyelmesen a tervezett programot, és népszerűsítsétek a baráti körötökben! Szeretettel várom a jelentkezéseket!

Az e-mailben történt jelentkezés után, a repülőjegyeket mindenki maga veszi meg! Én Paris-Beauvais reptéren fogom várni a csoportot!

BEAUVAIS ÉS AZ ÉGIG ÉRŐ TEMPLOM

A hotelbe történő megérkezés után, irány a kisváros, ahol a világ legmagasabb gótikus katedrálisa található! Egy közös vacsora lehetősége adott lesz!

CHARTRES: A GÓTIKA CSODÁJA

A buszon előkészítem a legfontosabb tudnivalókat a városról, és a gótikus művészetről: építészet, szobrászat, üvegablak-festészet!

CHARTRES: A MESÉS VÁROS

Sétálunk a város hangulatos utcáin, terein. Megismerkedünk rejtett titkaival!

ESTI FÉNY ÉS HANGJÁTÉK

Az általam ismert legjobb fény és hangjáték mindenki számára elmeséli majd a templom múltját és jelenét. Lélegzetelállító még számomra is, pedig már többször láttam!

IRÁNY – BRETAGNE

Az 5 órás utazás során két témát fogok előkészíteni. Mesélek majd Bretagne múltjáról és jelenéről, majd a megalit kultúrák ősi hagyatékairól is.

CARNAC, A KOZMIKUS KOMMUNIKÁCIÓ SZÍNHELYE

Vajon miért és kik emelhették ezeket a titokzatos kősorokat? Mit tud a jelenlegi tudomány ezekről, és hogyan kommunikálhattak ezek segítségével a hajdani időkben?

KŐRŐL-KŐRE, BARLANGRÓL-BARLANGRA

Beséltálva ezekbe a titokzatos építményekbe, mi is megpróbálunk majd kapcsolatot teremteni az égi világgal!

EGY HELYES KISVÁROS

Elcsépeltnek tűnik, talán az is, de Vannes városa, nem más, mint Bretagne egyik gyöngyszeme! Végigsétálunk utcácskáin, és megismerkedünk majd a város legendás történeteivel!

A SZENT GRÁL NYOMÁBAN

Megismerkedünk Arthur és a kerekasztal lovagjainak, valamint a Szent Kehely történetével. Vajon miért pont ebben a kis templomban keressük emlékeit? Hogyan illusztrálják az épület falai a legendás király és lovagjainak történetéről?

A „MESE-ERDŐ

Beséltálunk egy valóban mesés erdőbe, ahol felidézhetjük Arthur király mondájának nagy eseményeit, Merlin a nagy varázsló csodatetteit!

AHOL A TENGER OSTROMOLJA A SZIKLÁT

Varázslatos partszakasz….! Egy világítótorony a hajóknak, szikla menedékek az itt lakó madaraknak, és lélegzetelállító kilátás számunkra!

EGY ERŐDÍTMÉNY ÉS TÖRTÉNETE

Vajon kik építhették ezt a sziklaszirte emelt várat, és miért? Bejárjuk termeit, felkapaszkodunk tornyának legtetejére, ahonnan olyan érzésünk lesz majd, mintha miénk lenne a világ!

AZ ERŐDÍTMÉNY-VÁROS

Körbesétálunk a várfalon, amely átöleli a várost. Kisétálunk a Bé szigetre, ahol egy tengerre néző sírban pihen a francia romantika nagy művésze: Chateaubriant.

PIHENÉS ÉS KIKAPCSOLÓDÁS

Szabadprogram keretében lehet majd fürdőzni, elsétálni a város híres művész-kávézójába……, és a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen…..!

A HALÁSZFALU

Nincs mit hozzátenni….! Ez a halászfalucska olyan, mintha egy mesekönyv oldalain találtunk volna rá.

AHOL AZ OSZTRIGA IS RÁNK VÁR

Ellátogatunk egy osztriga telepre, megtudhatjuk, hogyan tenyésztik az ünnepi falatokat! Már csak a látványért is érdemes elmenni….! Természetesen nem maradhat ki a kóstolás sem!

EGY APÁTSÁG, ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT

Megismerkedünk Szent Mihály kultuszával és a Mont Saint Michel mesés világával!

AHOL AZ IMA CSAK FÖLFELÉ SZÁLLHAT

Bejárjuk az apátság minden zegét-zugát, és együtt fedezzük majd fel építésének történetét, illetve azt a kozmikus kapcsolatot, amelyet évszázadok óta fenntartanak itt a szerzetesek.

AZ AMERIKAI HŐSI TEMETŐ

A filmekből már jól ismert temető visszavezet bennünket a II. világháború végső szakaszába. Szem nem marad szárazon….! Mennyi fiatal hős, mennyi fiatal áldozat….!

A CSATA HELYSZÍNE

Végeláthatatlan mező a sziklaszakasz tetején, fűvel benőtt bombatölcsérek százai-ezrei. A szenvedés hajdani pillanatai a mához, szívünkhöz vezetnek!

AZ ALMABOR ÉS A CALVADOS

Természetesen nem hagyhatjuk el e vidéket a nélkül, hogy meg ne kóstolnánk az almabort / cidre /, és az almapálinkát / calvados / egy helyi őstermelő picéjében.

ANGOL – FRANCIA CSATÁROZÁS: 1066

A Hastings-i csata és regénybe illő története…., Hódító Vilmos mint hadvezér és uralkodó…..! Mindezek a történetek egy középkori szőnyegre varrva….: A „Bayeux-i szőnyeg„!

NORMANDIA ÉS SAJTJAI

Ki ne ismerné a Camambert nevű sajtot, és társait. Ellátogatunk egy sajtüzembe, megismerkedünk a sajtkészítés folyamatával és kóstolunk, majd veszünk is belőlük!

ROUEN ÉS JEANNE D’ARC

A Rouen-i katedrális a gótika egy újabb csodája, mely az „utunkban fog állni”! Monet egy híres sorozatában lefestette, de vajon miért? Végigsétálunk Jeann d’Arc életének utolsó színhelyein, megemlékezünk róla ott, ahol máglyahalált szenvedett.

MONET ÉS A VIRÁGOS VARÁZS-KERT

Ahol Monet alkotott, a kert és virágai, amelyek az impresszionizmus atyját ihlették. Hogyan élte itt alkotó mindennapjait a mester?

AMIENS: A KATEDRÁLIS FÉNYEI

Egy újabb fény-templom vár ránk a nyári éjszakában. Elmondhatatlan élmény lesz, ahogy a gótikus templom életre kel a szemünk láttára!

EGY VÁROS A LÁBUNK ELŐTT….

Besétáljuk kis utcácskáit, ellátogatunk a Saint-Leu kerületbe és megismerkedünk egy francia piaccal. Természetesen mesélek Verne Gyula életéről és műveiről, és aki szeretné, meglátogathatja a híres író szülőházát és az abban tiszteletére berendezett múzeumát.

AMIENS KATEDRÁLISA

Miért másabb, mint az eddig látott templomok? Hova illeszthető a gótikus építésű templomok sorába, és milyen csodák történtek itt a hívek szeme láttára?

HORTILLONNAGE, AVAGY A BÉKE SZIGETEI

A város keleti részén, ma már „CSAK” 300 hektár mardt fenn a hajdani mocsaras területen. Hajóra szállunk, a béke szigeteit jelző kis kertek zöldje és madarak ezreinek dalolása kíséri majd az egy órás utunkat!

Várva visszajelzéseiteket, baráti üdözlettel,

Galéria

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések